Δεν αρέσει στα φερέφωνα Ερντογάν η στάση της Αυστρίας έναντι της τουρκικής “δημοκρατίας”




Τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ασκούν έντονη κριτική στην χθεσινή Διακήρυξη με την οποία η αυστριακή Βουλή καταδίκασε ομόφωνα το κύμα συλλήψεων στην Τουρκία, υποστήριξε την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και ζήτησε την επανεργοποίηση της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κουρδικό.

Στη Διακήρυξη, που υπογράφεται από τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και των έξι κομμάτων της αυστριακής Βουλής, οι Αυστριακοί βουλευτές επισημαίνουν πως τα γεγονότα στην Τουρκία εξελίσσονται σε μία ολοένα και πιο ανησυχητική κατεύθυνση και, σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης, ζητούν από την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση να απαιτήσει τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αγκυρα.

“Στη Βιέννη σχηματίστηκε ένας συνασπισμός εναντίον της Τουρκίας”, γράφει, για παράδειγμα, η εφημερίδα “Γενί Σαφάκ”, η οποία επισημαίνει πως τα έξι κόμματα της αυστριακής Βουλής δεν είχαν αντιδράσει έως τώρα ή δεν είχαν πάρει σαφή θέση στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Η επίσης προσκείμενη στο ισλαμικό-συντηρητικό κόμμα ΑΚΡ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εφημερίδα “Σταρ” καταγγέλλει την “αντιτουρκική διακήρυξη από την Αυστρία”, εκφράζοντας “αγανάκτηση” για το γεγονός πως στη Διακήρυξη της αυστριακής Βουλής “έξι κόμματα από την Αυστρία σε μία κοινή διακήρυξή τους ζητούν το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία”.

http://mignatiou.com/2016/11/i-afstriaki-vouli-katadikazi-omofona-to-kima-sillipseon-stin-tourkia-zita-diakopi-ton-entaxiakon/

http://mignatiou.com/2016/11/kata-tis-entaxis-tis-tourkias-stin-evropaiki-enosi-tassete-to-80-ton-afstriakon/

11/11/2016 17:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δ. Δημητρακούδης
Βιέννη,

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: