Μπεν Ρόουντς και Ντελαουρέντις εκπροσωπούν τον Μπάρακ Ομπάμα στην κηδεία του Φιντέλ

Πεζοναύτης φρουρεί τον Λευκό Οίκο. Copyright: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΗΣ, Mignatiou.comΠεζοναύτης φρουρεί τον Λευκό Οίκο. Copyright: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΗΣ, Mignatiou.com

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν θα στείλει επίσημη αντιπροσωπεία στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπός του.

“Ο πρόεδρος αποφάσισε να μην στείλει προεδρική αντιπροσωπεία”, είπε ο Τζος Έρνεστ, διευκρινίζοντας όμως ότι θα δώσουν το παρών στην Αβάνα ο σύμβουλος του Ομπάμα Μπεν Ρόουντς και ο διπλωμάτης Τζέφρι Ντελαουρέντις.

Ο Ρόουντς ήταν στην πρώτη γραμμή των μυστικών διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στη μερική αποκατάσταση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα ενώ ο Ντελαουρέντις είναι επικεφαλής της νέας διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ουάσινγκτον στην Αβάνα.

Όταν ρωτήθηκε για αυτήν την “μπερδεμένη” επιλογή –οι δύο αξιωματούχοι θα εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ αλλά δεν πρόκειται για “προεδρική αντιπροσωπεία” με την αυστηρή έννοια του όρου– ο Έρνεστ αναφέρθηκε στις “περίπλοκες” σχέσεις των δύο χωρών και ιδίως τις ανησυχίες της Ουάσινγκτον για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κούβα.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει από την Δευτέρα ότι ούτε ο πρόεδρος Ομπάμα ούτε ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα πήγαιναν στην Κούβα για την κηδεία του πατέρα της κουβανικής επανάστασης.

29/11/2016 23:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Be the first to comment on "Μπεν Ρόουντς και Ντελαουρέντις εκπροσωπούν τον Μπάρακ Ομπάμα στην κηδεία του Φιντέλ"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*