Αποκάλυψη “Παρόν”: Πήραν άλλα 3,5 εκατ. ευρώ οι τραπεζίτες από τους λογαριασμούς του MEGA




Το κείμενο δημοσιεύεται στη σύντομη εκδοχή του στην εφημερίδα “Παρόν” που κυκλοφορεί. Στην ψηφιακή έκδοση των Τυπολογιών υπάρχουν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και κυρίως τα οικονομικά στοιχεία για το τι συμβαίνει με τους δεσμευμένους λογαριασμούς της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ιδιοκτήτριας του MEGA.

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το MEGA. Οι εργαζόμενοι που κράτησαν όρθιο το κανάλι και παραμένουν απλήρωτοι επί 7 μήνες βλέπουν τις τράπεζες να θησαυρίζουν από τον αγώνα τους και τους μετόχους να μην βάζουν το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τους δύο μισθούς.

Πρόκειται για έναν απίστευτο παραλογισμό καθώς ενώ οι τράπεζες βάζουν κι άλλους όρους για να δώσουν τα 2 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους που έχουν παρακρατήσει χωρίς να οφείλουν, εισέπραξαν, όπως αποκαλύπτει η στήλη σήμερα, για το ομολογιακό δάνειο από τους δεσμευμένους λογαριασμούς 3,5 εκατ. ευρώ! Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση εντός της εβδομάδας, το κανάλι δεν θα έχει πολλούς υποστηρικτές για να παραμείνει σε λειτουργίας.

Από την αψυχολόγητη απόφαση των μετόχων να μην συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2016, οι τράπεζες οδηγήθηκαν στη δέσμευση των λογαριασμών, για να προστατεύουν τα δάνεια τους. Σήμερα η κατάσταση έχει ανατραπεί καθώς το δάνειο πλέον εξυπηρετείται και δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί κόκκινο. Επιπλέον οι λογαριασμοί factoring όπου είχαν εκχωρηθεί τα τιμολόγια, έναντι μετρητών (80% του ποσού προκαταβολή) έχουν πλέον όχι μόνο μηδενισθεί, αλλά έχουν παρακρατηθεί και ένα σημαντικό κεφάλαιο.

https://www.youtube.com/watch?v=K6lfxOyPg-g

Συνοπτικά η κατάσταση έχει ως εξής:
-Από το ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ έχουν πληρωθεί συνολικά 35 εκατ. ευρώ. Εκ των οποίων τα 17,5 εκατ. ευρώ σε τόκους και τα 16,5 εκατ. ευρώ σε κεφάλαιο. Συνολικά έχει υποχωρήσει από τα 98 εκατ. ευρώ, σε 81 εκατ. ευρώ. έναντι του δανείου υπάρχουν δεσμευμένα σε τιμολόγια 10 εκατ. ευρώ , η ταινιοθήκη και το οικόπεδο στο Μαρούσι στη θέση Σωρός
-Από τους λογαριασμούς factoring, όπου το MEGA είχε οφειλή 15 εκατ. ευρώ, οι τράπεζες έχουν πλήρως εξοφληθεί πλήρως και έχουν παρακρατήσει άλλα 20 εκατ. ευρώ (τιμολόγια)!

Στις διαπραγματεύσεις που έγιναν οι τράπεζες έθεσαν νέους όρους από αυτά τα χρήματα, τα 20 εκατ. ευρώ, για να διαθέσουν στους εργαζόμενους τα 2 εκατ. ευρώ. Ζητούν τη δέσμευση των μετοχών στον Τηλέτυπο Κύπρου και στη Digea και την επέκταση της υποθήκης στην ταινιοθήκη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: