Το κάλεσμα του Πάνου Καμμένου στον Λεβέντη: Η Ένωση Κεντρώων είναι καλοδεχούμενη




“Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή, δεν βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού». Βεβαίως και η Ένωση Κεντρώων είναι καλοδεχούμενη και αυτό που είπα είναι ότι πολλές από τις προτάσεις του κ. Λεβέντη, ιδιαίτερα για τις αλλαγές του Συντάγματος και θεσμικές αλλαγές, είναι προτάσεις που μας βρίσκουν σύμφωνους” ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ερωτηθείς “γιατί αποκλείει την Φώφη Γεννηματά” είπε ότι “η κ. Γεννηματά αποκλείει μόνη της τον εαυτό της. Αντί να αρνηθεί το παρελθόν, το κακό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, αντί να αποκοπεί από την πολιτική Βενιζέλου, έχει γίνει ουραγός του κ. Μητσοτάκη, προσδοκώντας και παρακαλώντας για μια νέα συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.”

Αναφορικά με το θέμα του χρέους, επισήμανε την υποχρέωση των εταίρων να ρυθμίσουν το ζήτημα, “όπως έχουν δεσμευθεί” και πρόσθεσε ότι “ανεξαρτήτως της βούλησης της αντιπολίτευσης, είμαι βέβαιος ότι το θέμα του χρέους θα λυθεί μέσα σε αυτόν τον χρόνο.”

Ερωτηθείς “τι δεν κάνει καλά η κυβέρνηση” και η “πλειονότητα των δημοσκοπήσεων δείχνει σαφές προβάδισμα της Ν.Δ. και μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων” είπε ότι “αυτό που δεν κάνει καλά η κυβέρνηση είναι ότι αφήνει τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό σε όλες τις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, να λειτουργούν χωρίς κανόνες”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι “συνεχίζουν να δημοσκοπούν “οι εταιρείες, οι οποίες έδειχναν στο δημοψήφισμα ότι προηγείται το «Ναι» και τελικά προέκυψε αυτή η τεράστια διαφορά, οι εταιρείες που παρουσίαζαν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Σημίτη, οι εταιρείες που έδειχναν νίκη της Νέας Δημοκρατίας, καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ και μη είσοδο των ΑΝΕΛ στη Βουλή”.

“Είναι ξεκάθαρο ότι θα δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας μια εταιρεία της οποίας προΐσταται ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη. Μετά και την τελευταία αναφορά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων φαίνεται ότι βγάζουν το αποτέλεσμα ανάλογα με το ποιος πληρώνει” πρόσθεσε.

Ως προς τον “αναμενόμενο, μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ανασχηματισμό”, ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ “ως κυβερνητικοί εταίροι, με εντιμότητα και με πνεύμα συνεργασίας, θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο κυβερνητικό σχήμα, ιδίως σε τομείς που πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε”, ενώ εκτίμησε την μέχρι τώρα συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ως “απόλυτα επιτυχή”.

Ερωτηθείς για το θέμα των Θρησκευτικών, είπε ότι “στο θέμα της Εκκλησίας τη λύση την έδωσε ο πρωθυπουργός, όταν ανακοίνωσε ότι θα γίνει διάλογος με την Εκκλησία προκειμένου να αποφασιστεί η ύλη των βιβλίων και ο τρόπος που θα διδάσκεται το μάθημα” προσθέτοντας “αυτό που ζητήσαμε οι ΑΝΕΛ και έγινε δεκτό είναι, πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, να εισακουστεί η άποψη της Εκκλησίας.”

Ερωτηθείς αν θέτει θέμα παραμονής του κ. Φίλη στην κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος αφού επισήμανε ότι υπάρχουν διαφωνίες με τον υπουργό Παιδείας, επισήμανε ότι “οφείλω να πω ότι ο κ. Φίλης ως υπουργός Παιδείας κατάφερε για πρώτη φορά τα σχολεία να λειτουργήσουν με βιβλία, καθηγητές και δασκάλους από την πρώτη ημέρα” και πρόσθεσε “είναι διαφορετικό, λοιπόν, το θέμα της βαθιάς πολιτικής διαφοράς που έχουμε μαζί του και άλλο το θέμα της άσκησης της εξουσίας από τον κ. Φίλη στο υπουργείο Παιδείας.”

Ως προς τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη και της κ. Γεννηματά ότι “ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαπλοκή θα είναι κατηγορούμενος”, ο κ. Καμμένος είπε “μόλις αναφέρθηκαν τα θέματα της Siemens, των υποβρυχίων, του ΚΕΕΛΠΝΟ, εξαφανίστηκαν από την αίθουσα της Βουλής όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως και η κυρία Γεννηματά και ο κ. Μητσοτάκης. Ο συνεταιρισμός ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας, που ξεκίνησε από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, είναι ένας συνεταιρισμός που στηρίζεται στη συγκάλυψη των σκανδάλων. Θεωρώ, λοιπόν, όπως και όλος ο ελληνικός λαός, ότι κατηγορούμενοι για τη διαπλοκή είναι εκείνοι που συναγελάζονταν με τον Χριστοφοράκο, που νομοθετούσαν για άρση ευθυνών για τα υποβρύχια, που στήριζαν ο ένας τον άλλον για τη συγκάλυψη της διαπλοκής και όχι αυτή η κυβέρνηση που συγκρούστηκε μαζί της.”

“Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι αποφάσεις απόλυτα σεβαστές από όλους μας και θα πρέπει να εκτελούνται. Το έχω δηλώσει δημόσια και για την απόφαση της αποκατάστασης των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας” απάντησε ερωτηθείς αν ανησυχεί για την απόφαση του ΣτΕ.

Ο κ. Καμμένος στην ερώτηση αν “ο κεντρικός τραπεζιτης έχει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης ή όχι;” είπε ότι “ανεξαρτήτως της εμπιστοσύνης που έχει ο θεσμός του κεντρικού τραπεζίτη, η κυβέρνηση απέδειξε ότι καμία έρευνα δεν σταματά, όποιον κι αν αφορά, είτε αυτό είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ, είτε το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής.” “Περισσότερο από τον κεντρικό τραπεζίτη, τα θέματα του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Τράπεζας Αττικής αφορούν τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας. Στο μεν ΚΕΕΛΠΝΟ έδιναν χρήματα για να τους «λιβανίζουν» τα μέσα ενημέρωσης, πλήρωναν ανύπαρκτες ιστοσελίδες και ανύπαρκτους δημοσιογράφους και στην Τράπεζα Αττικής δανειοδοτήθηκαν με 14 εκατομμύρια ευρώ, σε αντίθεση με εμάς που δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από καμία τράπεζα. Μέλος διοικητικού συμβουλίου και διευθύντρια της Τράπεζας Αττικής ήταν η στενή συνεργάτις του κ. Σταϊκούρα και όχι δικός μου συνεργάτης. ‘Αρα, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να απολογηθούν στον ελληνικό λαό” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς βάσει ποιών στοιχείων έθεσε “πρώτος, βέτο στην υποψηφιότητα Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες” είπε ότι “στο συγκεκριμένο tweet επισυνάπτω ανάρτηση από site, το οποίο μου κάνει επίθεση με ψευδή στοιχεία. Αυτό το site ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του κ. Καλογρίτσα και αυτός ισχυριζόταν σε εμένα ότι ήταν μέτοχος στον συγκεκριμένο ιστότοπο. Το ίδιο συνέβη και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με προσωπικές επιθέσεις του συγκεκριμένου ιστότοπου. Η δικαιολογία ήταν ότι στη λίστα που κατέθεσα στην ΕΣΗΕΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ και εν συνεχεία πήρε η Δικαιοσύνη και έφθασε σε άσκηση διώξεων περιλαμβάνεται και ο διαχειριστής”.

Ο κ. Καμμένος στην ερώτηση αν ενημέρωσε σχετικά τον κ. Παππά και αν κατά την γνώμη του έχει ευθύνες ο υπουργός Επικρατείας, είπε ότι “ο υπουργός Επικρατείας και η κυβέρνηση έκαναν έναν διαγωνισμό απόλυτα επιτυχή. Για πρώτη φορά τα κανάλια πλήρωσαν για τις δημόσιες συχνότητες. Η απόδειξη ότι ήταν επιτυχής ο διαγωνισμός και πως δεν υπήρχε παρέμβαση της κυβέρνησης ήταν ότι δεν ευνοήθηκαν αυτοί που φέρονταν ως ημέτεροι, ενώ αντίθετα πήραν άδεια εκείνοι που κάνουν την πιο σκληρή κριτική – και επίθεση θα μπορούσα – να πω στην κυβέρνηση”.

Σε ό,τι αφορά το αν “η επιτροπή έκανε σωστό έλεγχο για το πόθεν έσχες του Κ. Καλογρίτσα μετά τις αποκαλύψεις για το «δανεικό βοσκοτόπι» που είχε θέσει ως εγγύηση και τα δάνεια που είχε πάρει από την Τράπεζα Αττικής;” ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι “η ανάδειξη του θέματος για τα βοσκοτόπια έγινε ακριβώς από τον έλεγχο της επιτροπής. Το θέμα των δανείων για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε από την κυβέρνηση Βενιζέλου – Σαμαρά, που είχε εγκρίνει μία τεράστια επένδυση – παράλογη θα μπορούσα να πω – για τον συγκεκριμένο χώρο. Ας ψάξετε στη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, για τους υπεύθυνους.”

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί “έωλου διαγωνισμού και επιδίωξης της κυβέρνησης να στήσει νέο σκηνικό διαπλοκής”, ο κ. Καμμένος είπε ότι “η αντιπολίτευση έχει απόλυτη ευθύνη. Σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη είναι ο συνέταιρος του κ. Καλογρίτσα στην εταιρεία GPO, ο κ. Θεοδωρικάκος. Ας ψάξει, λοιπόν, η αντιπολίτευση στους δικούς της κόλπους τους υπεύθυνους. Η κυβέρνηση έκανε έναν επιτυχημένο διαγωνισμό και για πρώτη φορά μπαίνει μια τάξη στα κανάλια”.

Τέλος, ερωτηθείς αν “το νέο κανάλι του κ. Σαββίδη – αν τελικά πάρει την άδεια – θα στελεχώνεται πράγματι από στελέχη του υπουργείου σας, βάσει του φακέλου που είχε προσκομίσει” ο κ. Καμμένος απάντησε “να ρωτήσετε τον κ. Σαββίδη. Αποτελεί τιμή για εμένα να έχω συνεργάτες επαγγελματίες δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΑ, με τεράστια εμπειρία και στην τηλεόραση, αλλά και σε εφημερίδες, που σήμερα βρίσκονται στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας και αύριο μπορεί να βρίσκονται στην ελεύθερη αγορά.”

02/10/2016 15:47
Εφημερίδα Real News, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: