Τις αποζημιώσεις από τα ευρωδικαστήρια για τις τηλεοπτικές άδειες ποιος θα τις πληρώσει;




Σχόλιο στην ιστοσελίδα
www.defence-point.gr

Δεκτές κατά πλειοψηφία κρίθηκαν οι προσφυγές των καναλιών κατά του εκτρωματικού νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε μια σημαντική απόφαση και παρά τις καταφανείς μεθοδεύσεις – υποκειμενική μας άποψη – για να πετύχουν την αποτροπή της κήρυξης του νόμου σε αντισυνταγματικό.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από πέντε ώρες διάσκεψης με 16 ψήφους υπέρ και 9 κατά, με τους δικαστές να στρέφονται κατά του εισηγητή που πρότεινε την απόρριψη της προσφυγής, ενώ το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για πλειοψηφία που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα κάτι το οποίο είναι και λογικό, όπως εξηγούσαν νομικοί κύκλοι.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ευελπιστεί – άγνωστο αν θα βοηθήσει κιόλας την κατάσταση – να αδρανοποιηθεί το ΣτΕ και η εξέταση της υπόθεσης να αναβληθεί επ’ αόριστον, εάν ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου που ελέγχεται πειθαρχικά για υπόθεση του 2014, δεν μπορέσει να πάρει μέρος στη διαδικασία (…) κι επειδή δεν υπάρχει πλέον αναπληρωτής, αφού ένας δικαστής βρέθηκε στην εντατική με σοβαρότατο καρδιακό επεισόδιο (οι άνθρωποι έχουν και όρια…) και ο άλλος έχει τραυματιστεί στο πόδι σοβαρά και οικουρεί.

Τα μέλη του ΣτΕ θα προχωρήσουν τώρα σε κρίση για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά, ενώ σε περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματικός θα αποτελούσε θανατηφόρο πλήγμα όχι μόνο για τον εμπνευστή της αθλιότητας που ζούμε σήμερα με εκατοντάδες οικογένειες δημοσιογράφων να βρίσκονται στον δρόμο χωρίς λόγο πέραν της άθλιας νοοτροπίας ορισμένων πολιτικά αδίστακτων, αλλά και του ιδίου του πρωθυπουργού που τροφοδοτεί τη σάτιρα με την αντιπαραβολή των προεκλογικών διακηρύξεων με τα πεπραγμένα του.

Η χώρα, έτσι κι αλλιώς πιθανότατα θα καταδικαστεί στο ευρωπαϊκό δικαστήριο σε βαρύτατες αποζημιώσεις σύμφωνα με σοβαρούς νομικούς κύκλους. Δυστυχώς όμως, δεν είναι τόσο εξελιγμένο το νομικό μας σύστημα ώστε να αναζητηθούν ευθύνες σε όσους με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους εξυπηρετούσαν τα κομματικά τους συμφέροντα επιβαρύνοντας παραπάνω την τσέπη του φορολογουμένου στην οποία έτσι κι αλλιώς έχουν εξαντλήσει για να ταΐζουν τον κομματικό στρατό των κηφήνων τους, ενώ υποστήριζαν ότι έφερναν νέα ήθη.

Γνωρίζουν ότι στα αρκετά χρόνια που θα παρέλθουν μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση και να επιβληθούν οι ποινές, κανένας δεν θα θυμάται, ενώ κανονικά θα έπρεπε να συλλαμβάνονται, να δικάζονται και να δημεύεται η προσωπική τους περιουσία.

Και αυτό ισχύει για όλους απαρέγκλιτα, διότι μπορεί ο σημερινός θίασος να είναι ότι πιο εξωφρενικό πέρασε από τη χώρα στη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, όμως την τεχνογνωσία της άλωσης του κράτους και της δημιουργίας συστήματος την έχουν λάβει από… σπουδαίες «μεταγραφές προσωπικοτήτων» του πολιτικού παρασκηνίου, ενώ θα ήταν ψεύδος να ισχυριστεί κανείς ότι οι πρώτοι διδάξαντες έχουν καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου από τον οίκο τους…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: