Τι είναι και τι δεν είναι εφικτό ας το λογαριάσει και η Ε/κ πλευρά λέει ο Ακιντζί και εκβιάζει

O κατοχικός ηγέτης Μουσαφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.O κατοχικός ηγέτης Μουσαφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.

Στις διαπραγματεύσεις δεν μπορείς να φτάσεις κάπου με το να κρύβεσαι πίσω από συνθήματα που διεκδικούν συνεχώς το αδύνατο και δεν είναι εφικτό, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί επαναλαμβάνοντας ότι το Κυπριακό, μετά από 48 χρόνια διαπραγματεύσεων, έχει φτάσει σε σημείο κορεσμού.

Πρόσθεσε ότι στο τέλος της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων, που διεξάγονται σε διαβούλευση με την Τουρκία, είναι δυνατό να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου όλες οι πλευρές θα επωφελούνται. Το πώς θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις, είπε, είναι πολύ συνδεδεμένο με τη στάση που θα δείξει η ε/κ πλευρά στους 2,5 μήνες που έμειναν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο κατοχικός ηγέτης μιλούσε κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Υπουργό Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνίας, Αχμέτ Αρσλάν, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα. Σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί, από όλες τις πλευρές πρέπει να υπάρξει η πρέπουσα συμπεριφορά, ώστε να φτάσουμε σε μια λύση που θα είναι επωφελής για όλες τις πλευρές.
“Αρκεί να είναι μέσα σε λογικά πλαίσια. Τι είναι και τι δεν είναι εφικτό ας το λογαριάσει και η ε/κ πλευρά.
Ας επιδείξουν και αυτοί την καλή πρόθεση και θετικότητα που εμείς δείχνουμε. Τότε δεν θα υπάρξει τίποτε που δεν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε”.

Μιλώντας για την κρισιμότητα των 2,5 μηνών, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι “πλέον λέμε ότι βλέπουμε τους μιναρέδες του χωριού. Ευχόμαστε να γίνουν καλά ορατά και να μπορέσουμε να επιτύχουμε τη μετάβαση σε μια κατάσταση που θα είναι προς όφελος όλων”.

Αναφερόμενος στα θέματα ενέργειας επανέλαβε ότι ο πιο λογικός και επικερδής τρόπος μεταφοράς του φυσικού αερίου από την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη είναι μέσω της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι “από αυτή την άποψη έχει αρχίσει μια διαδικασία με το Ισραήλ. Σε αυτή τη διαδικασία μπορεί δεθεί και η Κύπρος και μπορούν να παραχθούν πολύ πιο εποικοδομητικά αποτελέσματα”. Ο κ. Ακιντζί μίλησε για συμβολή στην ειρήνη και σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο “αλλά, όπως είπα, αυτό εξαρτάται και από τη συμπεριφορά που θα δείξει αυτό το διάστημα η ε/κ πλευρά”.

Μακάρι να συμπορευθεί και η ε/κ πλευρά, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ευχόμενος ο “λαός” του ψευδοκράτους να ζήσει σε ευμάρεια και γαλήνη. Μίλησε για αδερφικές και φιλικές σχέσεις με το ψευδοκράτος και για έργα που θα ολοκληρωθούν και θα επιτύχουν την καλύτερη συγκοινωνία Τουρκίας – κατεχόμενων, αλλά θα συμβάλει και στην τοπική οικονομία.

Με τον αρμόδιο “υπουργό”, είπε, σήμερα και αύριο θα συζητήσουν για κάποια έργα και θα επιβλέψουν κάποια άλλα, σημειώνοντας την τελετή θεμέλιου λίθου για το νέο τερματικό στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

Be the first to comment on "Τι είναι και τι δεν είναι εφικτό ας το λογαριάσει και η Ε/κ πλευρά λέει ο Ακιντζί και εκβιάζει"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*