Σκληρή ανακοίνωση ΔΗΚΟ κατά Αναστασιάδη για συνομιλίες: “Ο ΠτΔ να πει την αλήθεια στο λαό”

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΟ Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

“Αν αληθεύουν αυτά που καταγράφονται στο «κοινό έγγραφο για την ιθαγένεια» που αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα «Η Σημερινή», τότε δυστυχώς αυτό το έγγραφο αποδεικνύει το ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ψεύδεται και παραπλανεί το λαό”, αναφέρει ανακοίνωση του ΔΗΚΟ σχετικά με τις συνομιλίες για Κυπριακό.

Από το σχετικό έγγραφο αποδεικνύεται ότι, κάθε άλλο παρά διασφαλίζονται οι τέσσερεις βασικές ελευθερίες.
Συγκεκριμένα:

• Θα υπάρχουν περιορισμοί και αυτοί οι περιορισμοί δεν θα αφορούν «μόνο τις ψηφοφορίες» όπως μας έλεγε η Κυβέρνηση αλλά θα περιορίζεται μόνιμα και το δικαίωμα εγκατάστασης.
• Τίθενται δραστικοί περιορισμοί και πλαφόν στο δικαίωμα μόνιμης εγκατάστασης όπως προνοούσε και το Σχέδιο Ανάν.
• Το μορατόριουμ στη μόνιμη εγκατάσταση στα «συνιστώντα κρατίδια» θα είναι 20% του πληθυσμού της πολιτείας και αυτός θα είναι ένας μόνιμος περιορισμός, ο οποίος αποτελεί μόνιμη παρέκκλιση από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
• Επιπρόσθετα φαίνεται να τίθενται περιορισμοί και στο δικαίωμα απόκτησης περιουσίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να δώσει εξηγήσεις στο λαό για αυτό το έγγραφο και να εξηγήσει γιατί τα προηγούμενα χρόνια άλλα έλεγε ότι θα συμφωνήσει και άλλα τελικά συμφώνησε.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει το αίτημα του για ενημέρωση του κόσμου δια της παρουσίασης όλων των εγγράφων, ώστε να σταματήσει η παραπληροφόρηση και η παραπλάνηση του λαού.

Καλούμε τον Πρόεδρο επιτέλους να είναι ειλικρινής με το λαό μας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

1 Comment on "Σκληρή ανακοίνωση ΔΗΚΟ κατά Αναστασιάδη για συνομιλίες: “Ο ΠτΔ να πει την αλήθεια στο λαό”"

  1. Nικόλας ο διαμαρτυρόμενος!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*