Πως θα κυβερνηθεί η Μοσούλη μετά την απελευθέρωσή της; ΗΠΑ και Ιράκ συσκέπτονται

Η κυβέρνηση του Ιράκ καταδικάζει οποιαδήποτε τουρκική παρέμβαση στη Μουσούλη . EPA/STRΗ κυβέρνηση του Ιράκ καταδικάζει οποιαδήποτε τουρκική παρέμβαση στη Μουσούλη . EPA/STR

Τόσο η κυβέρνηση στη Βαγδάτη, όσο και η Ουάσιγκτον ενεργοποίησαν τη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης, χωρίς να έχουν αποφασίσει πως θα κυβερνηθεί αυτή, μετά την αποχώρηση του ΙΚ.

Τα κέντρα λήψης αποφάσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα, έχουν αναγνωρίσει “κενά” προγραμματισμού στην εξέλιξη της κατάστασης στη Μοσούλη, ενώ ανησυχούν για το ενδεχόμενο αυτή να βρεθεί εκτός ελέγχου, στην περίπτωση που ξεσπάσει μια διαμάχη μεταξύ σιιτών και σουνιτών, στην πολεμικά εύφλεκτη περιοχή του Βορείου Ιράκ.

Ωστόσο, επικρατεί η άποψη ότι η αναμονή για την πλήρη σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Βαγδάτη, δεν αποτελούσε ρεαλιστική επιλογή.

Από την άλλη μεριά, οι συνεχιζόμενες απώλειες του Ισλαμικού Κράτους, στα πεδία των μαχών, διαμορφώνουν μία θετική δυναμική πολεμικών εξελίξεων για το στρατό του Ιράκ και τους συμμάχους του, κατά την περίοδο που διανύουμε.

18/10/2016 08:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον

Be the first to comment on "Πως θα κυβερνηθεί η Μοσούλη μετά την απελευθέρωσή της; ΗΠΑ και Ιράκ συσκέπτονται"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*