Ο Τζίτζι Μπουφόν «πήρε το αίμα του πίσω»: Η Γιουβέντους 1-0 την Λιόν στη Γαλλία




Ο ποδοσφαιρικός εγωισμός του Τζίτζι Μπουφόν αναδείχθηκε χθες το βράδυ στη Γαλλία. Η Γιουβέντους επικράτησε 1-0 της Λιόν, νίκη που οφείλεται σχεδόν κατ΄αποκλειστικότητα στον αρχηγό της, που μετά απο δύο κακές εμφανίσεις και στα 38 του χρόνια, αποδεικνύει ότι παραμένει ένας από τους καλύτερους γκολκίπερ στον κόσμο.

Ο Μπουφόν έπιασε τα… άπιαστα, ανάμεσα στα οποία και το πέναλτι του Λακαζέτ στο 35΄, καλύπτοντας ακόμακαι το αριθμητικό μειονέκτημα της ομάδας του που δημιούργησε η αποβολή του Λεμινά στο 54΄. Το εξαιρετικό γκολ του Κουαντράδο στο 76΄ ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» που χάρισε… μισή πρόκριση στη «Γιούβε» με τη συμπλήρωση της 3ης αγωνιστικής στους ομίλους του Champions League.

Αν δεν υπήρχε ο Μπουφόν, τα φώτα θα έπεφταν ξανά στην Λέστερ, που πέτυχε το «3 στα 3» με το… προσφιλές της 1-0 επί της Κοπεγχάγης η οποία δεν είχε χάσει στους τελευταίους 23 επίσημους αγώνες της!

Οι πρωταθλητές Αγγλίας ουσιαστικά εξασφάλισαν το εισιτήριο για τους «16» μόλις στην παρθενική τους συμμετοχή στη διοργάνωση και χρειάζονται ακόμα μία νίκη στους τρεις προσεχείς αγώνες τους για να το «σφραγίσουν».

Τέλος, η Ρεάλ πέτυχε πέντε γκολ (5-1 τη Λέγκια) αλλά ο Ρονάλντο κανένα από αυτά κι έτσι το φράγμα των 100 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα μείνει για λίγο καιρό ακόμα καθώς ο Πορτογάλος έχει 98.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: