Ο Τσακαλώτος “βλέπει” Λαγκάρντ, Λιού, Σόιμπλε, Μοσκοβισί για χρέος και Ελληνικό Πρόγραμμα




Σημαντικές συναντήσεις θα έχει στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος φτάνει αύριο Πέμπτη στην Ουάσιγκτον συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη και ανώτερα στελέχη του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπεύει να συζητήσει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους και το Ελληνικό Πρόγραμμα με τη γενική διευθύντρια του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, τους υπουργούς Οικονομικών των ΗΠΑ και της Γερμανίας, Λιού και Σόιμπλε, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.

Επίσης θα συναντηθεί στο Λευκό Οίκο με τον Γουάλι Αντεγιέμο, οικονομικό σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα και στέλεχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Η ελληνική κυβέρνηση ευελπιστεί ότι θα πραγματοποιιηθεί συνάντηση του λεγόμενου Washington Group για να ασχοληθεί με το ζήτημα του χρέους. Η Αθήνα επιδιώκει να κερδίσει την έναρξη πραγματικών και σοβαρών συζητήσεων το συντομότερο δυνατόν, αν και ουδείς στην Ουάσιγκτον αναμένει πως θα ξεκινήσει οτιδήποτε πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Ο κ. Τσακαλώτος επιδιώκει επίσης να πληροφορηθεί τις πραγματικές διαθέσεις του ΔΝΤ. Τα στελέχη του έχουν ενημερώσει επανηλειμμένα ότι χωρίς γενναία ελάφρυνση, το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο, κάτι που σημαίνει ότι το Ταμείο δεν θα συμμετέχει χρηματοδοτικά στο Ελληνικό Πρόγραμμα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: