Ο Μάτος στο 95΄ χάρισε την τεράστια νίκη στον ΠΑΟΚ με 1-0 επί της ΑΕΚ στην Τούμπα




Με γκολ του Μάτος στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα με 1-0 την ΑΕΚ στο ντέρμπι των «δικεφάλων» για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα και την έπιασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς.

Κακό το πρώτο ημίχρονο αλλά σαφώς καλύτερο στο δεύτερο, όπου οι δύο ομάδες είχαν μερικές πολύ καλές στιγμές για να σκοράρουν. Δοκάρι για την ΑΕΚ με τον Χριστοδουλόπουλο στο 74΄ και μια τεράστια ευκαιρία με τον Αλμέϊδα στο 45΄ απέναντι στην ομάδα του Ίβιτς που ανέβασε πολύ την πίεσή της στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ κινήθηκε σε «χαμηλές πτήσεις» με λίγες καλές φάσεις στην εστία του Ανέστη. Πρώτη καλή ευκαιρία στο 29ο λεπτό όταν από εκτέλεση φάουλ πάνω στην γραμμή της περιοχής ο Λέοβατς σημάδεψε σωστά, αλλά ο πορτιέρο της ΑΕΚ με εντυπωσιακή επέμβαση αποσόβησε τον κίνδυνο.

Η καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε πάντως στο 41′ όταν από επέλαση του Κάμπος και σέντρα του Αγκολέζου στην περιοχή ακολούθησε κεφαλιά του Τσίμιροτ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο του Ανέστη.

Η ΑΕΚ με πρόθεση να διαφυλάξει τα νώτα της το κατάφερε σχετικά εύκολα παίζοντας όταν χρειάστηκε με πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη και σωστή αμυντική λειτουργία. Και αν ήταν πιο τυχερή, ή πιο προσεκτικός ο Αλμέϊδα στο 45΄, θα πήγαινε στα αποδυτήρια προηγούμενη στο σκορ! Όμως το κοντινό δυνατό σουτ πάνω στην κίνηση του Πορτογάλου στράϊκερ της «Ενωσης», μόνος απέναντι από τον Γλύκο, έφυγε πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πλησίασε πρώτος στην αντίπαλη εστία στο 47′, όταν από συρτή σέντρα του Κάμπος, ο Ροντρίγκεζ βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ, αλλά δεν μπόρεσε εξ’ επαφής να πλασάρει τον Ανέστη, που με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε.

Σταδιακά η ΑΕΚ κρατάει το λευκό 0-0 από έναν άνευρο και κακό ΠΑΟΚ που έχει για μια ακόμα μέτριους ως και αρνητικούς τους Αθανασιάδη, Σάκχοφ, Κάμπος, ενω η Ενωση δεν μπορεί να πάρει λύσεις από τον Πατίτο. Στο 62′ ο Σάκχοφ βραδυπορεί για να πλασσάρει στην εστία της ΑΕΚ και ένα λεπτό αργότερα αντικαθίσταται από τον Μπίσεσβαρ που στο 66′ έστειλε ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ ελάχιστα άουτ.

Η ΑΕΚ προϊόντος του χρόνου ανεβάζει την επιθετικοτητα της και στο 71′ πλησιάζει το γκολ, όταν ο νεοεισελθών Χριστοδουλόπουλος στέλνει δυνατή βολίδα στην εστία του Γλύκου και η μπάλα γλύφει και εξοστρακίζεται από το οριζόντιο δοκάρι του και φεύγει άουτ.

Προ του φάσματος μιάς ακόμα εντος έδρας ισοπαλίας ο ΠΑΟΚ βγαίνει επιθετικότερα και στο 77′ ο Ροντρίγκες χάνει μια ακόμα καλή ευκαιρία αφού ο Ανέστης απομακρύνει τον κίνδυνο. Στο 79′ πέφτει μια φωτοβολίδα στον αγωνιατικό χώρο και ο ρέφερι Σιδηρόπουλος διακόπει προσωρινά τον αγώνα μέχρι να γίνουν συστάσεις.

Η ΑΕΚ αν και προσέχει την άμυνα της δεν κλείνεται και στο 84′ σουτ του Μάνταλού διώχνει σε κόρνερ με ωραία προσπάθεια ο Γλύκος.

Στο 90′ από φάουλ του Περέϊρα, ο Μάτος στέλνει καρφωτή κεφαλία άστοχη όμως από καλή θέση στην εστία του θετικού απόψε Ανέστη.

Στο 94′ κι ενώ όλα έδειχναν πως το ντέρμπι θα λήξει ισόπαλο ο ΠΑΟΚ πήρε την μεγάλη νίκη με γκολ του Μάτος, μετά από ωραία σέντρα του Περέϊρα, που στο πεντάλεπτο της συμμετοχής του άλλαξε σχεδόν όλο το παιχνίδι και με τα στημένα του έδωσε το έναυσμα της νίκης στην ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν αναποτελεσματικός και φλύαρος απέναντι στην αντίπαλη περιοχή. Εδειξε χωρίς καθαρή σκέψη στην περιοχή της ΑΕΚ και πήρε καλή απόδοση από τους Γλύκο, Μάτος και Κάνιας. Η ΑΕΚ ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Είχε διάθεση και αγωνίστηκε για τον βαθμό της ισοπαλίας όμως ατύχησε και δεν τον κράτησε λίγα δεύτερα πριν το τελικό σφύριγμα.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Ρόδου)

Κίτρινες: Κάμπος, Κολοβέτσιος,

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Σακχοφ (63′ Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κάμπος (76′ Μυστακίδης) και Αθανασιάδης (87′ Περέϊρα).
ΑΕΚ: Ανέστης, Βίγια, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Γιόχανσον, Σιμόες (84′ Γαλανόπουλος), Πατίτο (69′ Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας, Μάνταλος Αλμέιδα (90΄ Αραβίδης)

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Σε αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική της Super League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
ΑΕΛ-Πανιώνιος 2-0
Ξάνθη-Κέρκυρα 0-0
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1
Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0
Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 1-0
Βέροια-Πλατανιάς 0-0
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0
Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 31/10 (19:30)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 7 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 18
2. Παναθηναϊκός 14
3. ΠΑΟΚ 11
. ΑΕΚ 11
5. ΠΑΣ Γιάννινα 10 -5αγ.
. Πανιώνιος 10
. Ατρόμητος 10
8. Ξάνθη 9
. Πλατανιάς 9
10. Παναιτωλικός 8 -6αγ.
. ΑΕΛ 8
12. Λεβαδειακός 7 -6αγ.
. Κέρκυρα 7
14. Βέροια 6
. Αστέρας Τρίπολης 6
16. Ηρακλής 2

* Ο ΠΑΟΚ μεταφέρει τιμωρία -3 βαθμών από την περασμένη περίοδο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: