Μάνα και γιος τα θύματα: ΙΧ παρέσυρε τρεις πρόσφυγες έξω από δομή φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο




Έλληνας 76 ετών είναι ο οδηγός που παρέσυρε και με το αυτοκίνητό του τρεις πρόσφυγες, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό δύο εξ αυτών.

Τη ζωή τους, στο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε έξω από το κέντρο φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο, έχασαν μία γυναίκα και ένα ανήλικο αγόρι, γιος της, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ενώ το τρίτο άτομο που τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Ιπποκράτειο είναι ένα ανήλικο κορίτσι.

Ο οδηγός συνελήφθη από το Α’ Τμήμα Τροχαία Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αμέσως μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν πρόσφυγες που διαμένουν στη δομή εξεγέρθηκαν και πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού, ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους.

Αστυνομικές δυνάμεις και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στην περιοχή, ενώ αυτή τη στιγμή η ένταση φαίνεται να αποκλιμακώνεται.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Μία γυναίκα και ένα παιδί -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο γιος της- οι οποίοι διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα, έξω από το Κέντρο.

Ανήλικος είναι και ο τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το ΕΚΑΒ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ φέρεται να έχει ορθοπεδικά τραύματα.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή, καθώς επικρατεί ένταση. Πρόσφυγες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού που παρέσυρε τους πρόσφυγες. Ο οδηγός συνελήφθη από το Α? Τμήμα Τροχαία Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση. Η Πυροσσβεστική επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς, όπως και κάποιοι κάδοι στη γύρω περιοχή, αλλά τα οχήματά της δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσουν ακόμη.

 

16/10/2016 23:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: