Κύπρος και Αίγυπτος επαναβεβαιώνουν τη βούλησή τους για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών τους

Ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης. Φωτογραφια ΣΤ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣΟ Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης. Φωτογραφια ΣΤ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Κύπρος και Αίγυπτος επαναβεβαίωσαν τη βούλησή τους για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών τους.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Κύπρο Hussein Mubarak. Ο κ. Συλλούρης επαναβεβαίωσε τις στενές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Αιγύπτου σε όλα τα επίπεδα, κάνοντας αναφορά στη συνεργασία μεταξύ των δύο χώρων, τόσο στο διμερές πλαίσιο, όσο και στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνεργασίας Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας.

Επανέλαβε επίσης προφορικά την πρόσκλησή του προς τον Πρόεδρο της Αιγυπτιακής Βουλής, Ali Abdel Aal, για επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο. Ο κ. Mubarak αναφέρθηκε στους ιστορικούς και φιλικούς δεσμούς μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου, τονίζοντας τη σημασία της στενής συνεργασίας των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, όπως και της αλληλοϋποστήριξης στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών.

Ο Αιγύπτιος Πρέσβης υπογράμμισε ότι η βούληση για περαιτέρω σύσφιξη των ήδη στενών σχέσεων μεταξύ των Κοινοβουλίων της Αιγύπτου και της Κύπρου είναι κοινή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σχέσεις αυτές θα ενδυναμωθούν μέσω συχνότερων ανταλλαγών επισκέψεων.

Ο κ. Mubarak επανέλαβε, εξάλλου, τη σταθερή στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί σύντομα.

Συζητήθηκαν, τέλος, άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος σε σχέση με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις την ευρύτερη περιοχή.
Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Αν. Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, Μιχάλης Γιωργάλλας, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής στους επίσημους εορτασμούς για την επέτειο των 150 χρόνων κοινοβουλευτικής ζωής στην Αίγυπτο, στο Sharm El-Sheikh, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2016.

ΚΥΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος

1 Comment on "Κύπρος και Αίγυπτος επαναβεβαιώνουν τη βούλησή τους για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεών τους"

 1. Crescenzio Sangiglio | October 18, 2016 at 10:58 AM | Reply

  Ο Συλλούρης ποια Κύπρο εννοεί που “θα συσφίξει(!!!) τις σχέσεις της με την Αίγυπτο”;
  την Κυπριακή Δημοκρατία που ο Αναστασιάδης πάει να θάψει εντός του 2016 ή το εκτόπλασμα του “ελληνοκυπριακού συνυστώντως κρατιδίου” που προνοεί ο Ακιντσί;!
  Ως πού μπορεί να φτάσει η κορο-ιδία του ελληνοκυπριακού λαού;! Λίγη τσίπα δεν υπάρχει σε αυτούς τους “αξιωματούχους της μιζέριας”;
  Εκτός βέβαια και εάν όλως ξαφνικώς ο Συλλούρης εννοεί πως θα γίνει το μέγα θαύμα, ο Αναστασιάδης δεν θα υπογράψει ΞΑΦΝΙΚΑ καμία ΔΔΟ και η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμεχίσει να ζει και να μακροημερεύει με τους Ελληνοκύπριους ελεύθερους να ορίσουν οι ίδιοι τη μοίρα τους και τον ορυκτό τους πλούτο.
  Ας μας πει ο Συλλούρης ποια από τις δυο εκδοχές ισχύει! Ανοιχτά και ειλικρινά, αν είναι ικανός.
  Κρεσέντσιο Σαντζίλιο

Leave a comment

Your email address will not be published.

*