“Κίνηση καλής θέλησης” χαρακτηρίζει η Μόσχα την αναστολή των βομβαρδισμών στο Χαλέπι




Η Μόσχα χαρακτήρισε την κατάπαυση των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι ως κίνηση «καλής θέλησης», προκειμένου να μπορέσουν να απομακρυνθούν οι άμαχοι από τις συνοικίες της πόλης που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Η ανακοίνωση αυτή της Ρωσίας έγινε αφού οι Δυτικοί την επικρίνουν εδώ και εβδομάδες ότι διεξάγει βάρβαρους βομβαρδισμούς εναντίον της δεύτερης μεγαλύτερης συριακής πόλης υποστηρίζοντας τον στρατό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Είναι απλώς μια κίνηση καλής θέλησης των Ρώσων στρατιωτών», σχολίασε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, διαβεβαιώνοντας ότι η διακοπή των βομβαρδισμών δεν «συνδέεται με κανέναν τρόπο» με τις επικρίσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας.

«Προφανώς η συνέχιση των προσπαθειών της Ρωσίας στη μάχη της κατά των τρομοκρατών και υπέρ της απεμπλοκής της κατάστασης στο Χαλέπι» οδήγησε σε αυτή την απόφαση, συνέχισε ο ίδιος.

Παράλληλα ο Πεσκόφ επεσήμανε ότι η Ρωσία αναμένει και άλλες χώρες που επιθυμούν να επιλυθεί η κρίση στη Συρία να συμμετάσχουν στις προσπάθειές της να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο Χαλέπι.

«Η Ρωσία τώρα αναμένει τους εταίρους της (…) να πάρουν τη σκυτάλη και να συνδράμουν σε αυτή την ανθρωπιστική επιχείρηση, να διασφαλίσουν ότι οι συμμορίες θα φύγουν από το Χαλέπι, κυρίως από τα ανατολικά του προάστια, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η πραγματική διαδικασία διαχωρισμού της λεγόμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από τις τρομοκρατικές οργανώσεις», εξήγησε.

18/10/2016 13:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- AFP
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: