Ιταλία: Νέα δίκη για το “Ρούμπιγκεϊτ” του Σύλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε η ιταλική Δικαιοσύνη

A file photo  shows Silvio Berlusconi. EPA/FLAVIO LO SCALZO A file photo shows Silvio Berlusconi. EPA/FLAVIO LO SCALZO

Η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε να πραγματοποιηθεί και τρίτη δίκη για την γνωστή υπόθεση «Ρούμπιγκεϊτ», με τα πολυσυζητημένα δείπνα στην έπαυλη του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, η δίκη πρόκειται να γίνει στο Μιλάνο, με 22 κατηγορουμένους, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται η Μαροκινή Ρούμπι Καρίμα Ελ Μαχρούγκ, πολλές άλλες νεαρές κοπέλες που είχαν πάρει μέρος στα δείπνα, δυο δημοσιογράφοι και μια γερουσιαστής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

Οι κατηγορίες σχετίζονται κατά κύριο λόγο με ψευδομαρτυρία και διαφθορά. Όπως αναφέρουν πολλοί σχολιαστές, οι εισαγγελείς θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι οι καλλονές που σύχναζαν στις γιορτές που οργάνωνε ο «πρώην Καβαλιέρε», ψευδομαρτύρησαν υπέρ του Μπερλουσκόνι, προσπαθώντας να πείσουν την δικαιοσύνη ότι επρόκειτο μόνον για «αθώα πάρτι».

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μιλάνου όμως, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός φέρεται να αγόρασε την σιωπή πολλών κατηγορουμένων με δώρα και υψηλά χρηματικά ποσά. Ο ίδιος έχει ωστόσο υποστηρίξει επανειλημμένα ότι απλώς βοήθησε τις κοπέλες που συμμετείχαν στα δείπνα στην βίλα του ‘Αρκορε, διότι μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά για να συντηρηθούν. Η πρώτη δικάσιμος ορίσθηκε για τις 11 Ιανουαρίου 2017.

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον Μπερλουσκόνι, η δικαιοσύνη ανέβαλε προσωρινά την απόφαση για ενδεχόμενη παραπομπή του σε νέα δίκη, λόγω των προβλημάτων υγείας του Ιταλού μεγιστάνα και πολιτικού.

19/10/2016 17:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης
Ρώμη

Be the first to comment on "Ιταλία: Νέα δίκη για το “Ρούμπιγκεϊτ” του Σύλβιο Μπερλουσκόνι αποφάσισε η ιταλική Δικαιοσύνη"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*