Η Μόσχα υπέβαλε σχέδιο απόφασης για το Χαλέπι στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Η Βόρεια Κορέα "παρακαλάει για πόλεμο", καταγγέλλουν οι ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία καλούν σε αυτοσυγκράτηση, ενώ η Νότια Κορέα πραγματοποιεί ναυτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.Η Βόρεια Κορέα "παρακαλάει για πόλεμο", καταγγέλλουν οι ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία καλούν σε αυτοσυγκράτηση, ενώ η Νότια Κορέα πραγματοποιεί ναυτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.

Η Ρωσία καλεί τις χώρες που ασκούν επιρροή σε ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης να εντείνουν τις προσπάθειές τους να διαχωριστούν οι μετριοπαθείς δυνάμεις από τους τρομοκράτες στο Χαλέπι, σε ένα προσχέδιο απόφασης που υποβλήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλεία.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι το προσχέδιο, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από το 15μελές Συμβούλιο, ζητεί επίσης από όλες τις πλευρές να εμποδίσουν υλική και χρηματική βοήθεια να φτάσει σε ομάδες τις οποίες το ΣΑ έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατικές.

«Πιστεύουμε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις χώρες μέλη που ασκούν επιρροή στις ομάδες της αντιπολίτευσης στο ανατολικό Χαλέπι και πέρα από αυτό να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να διαχωριστούν όλες οι δυνάμεις της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από τους τρομοκράτες, όπως αυτοί έχουν οριστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας (…) Έχουμε προετοιμάσει ένα προσχέδιο απόφασης (…) και ελπίζουμε ότι θα εγκριθεί από τα μέλη του Συμβουλίου», ανέφερε ο Τσούρκιν.

Αυτό το προσχέδιο απόφασης είναι το τελευταίο σε μια σειρά διπλωματικών ελιγμών με στόχο να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα η Μόσχα άσκησε βέτο σε ένα προσχέδιο απόφασης που είχε υποβάλει η Γαλλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο ζητούσε την άμεση διακοπή των βομβαρδισμών από τη συριακή κυβέρνηση και τη Ρωσία εναντίον των συνοικιών στο ανατολικό Χαλέπι που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Πάντως, κάποιοι διπλωμάτες, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, δήλωσαν ότι είναι μάλλον απίθανο να υποστηρίξουν την πρόταση της Ρωσίας.

19/10/2016 10:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AP- Sputnik
Νέα Υόρκη

Be the first to comment on "Η Μόσχα υπέβαλε σχέδιο απόφασης για το Χαλέπι στο Συμβούλιο Ασφαλείας"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*