Η Άγκυρα γράφει στα παλαιά της υποδήματα τις ΗΠΑ και απειλεί με εισβολή στο Ιράκ




Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει χερσαίες επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ εντός του Ιράκ αν χρειαστεί, απειλεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ουσιαστικά η Τουρκία φαίνεται πως βρίσκει τη δικαιολογία που θέλει για να εισβάλει στο Ιράκ την ώρα που η διεθνής συμμαχία αγωνίζεται κατά των τζιχαντιστών του ΙΚ στη Μοσούλη.

«Η Τουρκία δεν θα ανεχθεί το ΡΚΚ που ζητά αυτονομία», είπε ο Τσαβούσογλου και κατηγόρησε την ιρακινή κυβέρνηση πως είναι προσδεμένη σε μια «τρομοκρατική οργάνωση», προσθέτοντας πως η Άγκυρα «θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για προστατεύσει τους στρατιώτες της στη Μπασίκα».

«Αν υπάρξει απειλή κατά της Τουρκίας από το Ιράκ θα ασκήσουμε όλα μας τα δικαιώματα, περιλαμβανομένης μιας χερσαίας επιχείρησης. Και αυτό δεν το λέμε μόνο στους Ιρακινούς, αλλά και στους Αμερικανούς και τον διεθνή συνασπισμό», είπε.

Η Άγκυρα επιμένει πως έχει «εθνική ευθυνή» να προστατεύσει τους Τουρκομάνους και τους σουνίτες της περιοχής της Μοσούλης που κάποτε υπήρξε τμήμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Με πληροφορίες από: http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-may-carry-out-ground-operations-against-pkk-in-iraq-in-need-foreign-minister-.aspx?pageID=238&nID=105333&NewsCatID=352

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: