Επιδρομή στο Χαλέπι παρά την εκεχειρία: Στο Βέλγιο αποδίδει ευθύνες η Ρωσία!

Η Μόσχα αποδίδει στη δυτική συμμαχία αεροπορική επίθεση σε προάστιο του Χαλεπιού που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 6 αμάχων και ζητάει την καταδίκη της. EPA/YORICK JANSENS BELGIUM OUTΗ Μόσχα αποδίδει στη δυτική συμμαχία αεροπορική επίθεση σε προάστιο του Χαλεπιού που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 6 αμάχων και ζητάει την καταδίκη της. EPA/YORICK JANSENS BELGIUM OUT

Αεροπορική επίθεση στο προάστιο Χασατζέκ της πόλης Χαλέπι έγινε την περασμένη νύκτα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 6 και να τραυματισθούν 4 ένοικοι δύο σπιτιών τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Με ανακοινωσή του του ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δηλώνει ότι κατα τη διάρκεια της επίθεσης τα ραντάρ “έπιασαν” δυο αεροσκάφη της δυτικής συμμαχίας — δύο F16 της βελγικής αεροπορίας — και ότι από χθες στην περιοχή δεν επιχειρούν ρωσικά ούτε συριακα αεροσκάφη.

Αν η διεθνής κοινότητα δεν καταδικάσει αυτή την αεροπορική επίθεση, τότε η Ρωσία θα το θεωρήσει αυτό προσπάθεια “διατήρησης των ληστοσυμμοριών στο έδαφος της Συριας”, τονίζει η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχαροβα.

Αναμένουμε την αντίδραση των ΗΠΑ , την αποφασιστική καταδίκη της αεροπορικής επίθεσης, έγραψε η ίδια στην ιστοσελίδα της.

Ο βουλευτής της Δούμας Λεονίτ Καλάσνικοφ τονίζει ότι “το ΝΑΤΟ στη Συρία παίζει τον ρόλο του εισβολέα” … “πρέπει να τους τσακισουμε τα δόντια αλλοιώς αυτοί δεν καταλαβαίνουν” λέει ο Καλάσνικοφ.

19/10/2016 12:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Επιδρομή στο Χαλέπι παρά την εκεχειρία: Στο Βέλγιο αποδίδει ευθύνες η Ρωσία!"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*