Επίδειξη με μαγκιά του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης




«Να κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, να κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά» παρότρυνε ο επισμηναγός Σωτήριος Στράλης, απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες μέσα από το πιλοτήριο του F16, που πραγματοποίησε την αεροπορική επίδειξη στο πλαίσιο της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Η Υπέρμαχος Στρατηγός να προστατεύει τις Ένοπλες Δυνάμεις στον ιερό αγώνα υπεράσπισης της πατρίδας μας» ευχήθηκε, απαντώντας, ο κ. Παυλόπουλος.

Στο τέλος της παρέλασης, τα βλέμματα όλων -μεταξύ αυτών και του πρώτου πολίτη της χώρας- στράφηκαν προς τον ουρανό, όταν ένα F-16 με πιλότο τον επισμηναγό Σωτήριο Στράλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων επιδόθηκε σε μια σειρά από εντυπωσιακούς, οριζόντιους και κατακόρυφους ελιγμούς.

Με περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης, ο επισμηναγός Στράλης είναι πιλότος στην 115 ΠΜ/340 Μοίρα, που έχει έδρα στα Χανιά της Κρήτης, ενώ σήμερα απογειώθηκε με το F16, με το οποίο έλαβε μέρος στην επίδειξη, από την 110 ΠΜ, στη Λάρισα.

https://www.youtube.com/watch?v=fcTKfDOzhg0

Δήλωση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου μετά τη στρατιωτική παρέλαση

Την περηφάνεια του για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που υπερασπίζονται την πατρίδα μας με υψηλότατο ηθικό και επαγγελματισμό, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθεί η δήλωση:

“Xρόνια πολλά σε όλους.

Θέλω να συγχαρώ εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αλλά και του συνόλου του ελληνικού λαού τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, τους αρχηγούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους, τους εθνοφύλακες γιατί μέρα- νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, προασπίζονται την εθνική κυριαρχία της χώρας και την εδαφική μας ακεραιότητα. Με υψηλό ηθικό, με βαθιά πίστη στην πατρίδα, ο ελληνικός λαός, σήμερα, στην παρέλαση της εθνικής μας εορτής, αγκάλιασε για ακόμη μια φορά τις Ένοπλες Δυνάμεις. Είμαι πολύ περήφανος ως πολιτικός προϊστάμενος για όλες τις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που παρότι έχουν υποστεί με την οικονομική κρίση μία βίαιη μείωση των εισοδημάτων τους, συνεχίζουν με υψηλότατο ηθικό, επαγγελματισμό να προασπίζονται την πατρίδα μας.

Χρόνια πολλά σε όλους. Τιμή στους νεκρούς ήρωες που έπεσαν στα χρόνια του πολέμου για τα εθνικά μας ιδανικά. Δεν θα τους προδώσουμε”.

28/10/2016 13:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

https://www.youtube.com/watch?v=zbbahdtUkX4

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: