“Δεν ξέρω, δεν απαντώ” από Κομισιόν για τα επεισόδια στα ελληνικά hotspots




«Νίπτει τας χείρας της» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει πρόσφατα σε ελληνικά hotspots, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές Αρχές για την κατάσταση ασφαλείας στα hotspots.

Κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά επεισόδια στο hotspot της Μόριας, στη Λέσβο, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι η Επιτροπή και οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε επαφή για το θέμα της ασφάλειας των hotspots και συγκεκριμένα με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά και με την επικεφαλής του EASO που συναντήθηκε στις 25 Οκτωβρίου με τον Έλληνα αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα.

«Υπάρχουν εν εξελίξει συζητήσεις για την κατάσταση ασφαλείας στα hotspots και θα συνεχίσουμε να εγείρουμε το ζήτημα στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές», απάντησε ο κ. Σχοινάς. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φταίει η Κομισιόν και για τα επεισόδια στα hotspots που στοχοποίησαν προσωπικό της EASO, το οποίο βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει», αναρωτήθηκε ο κ. Σχοινάς και πρόσθεσε: «Υπάρχει ένας βαθμός δυσαρέσκειας σε αυτά τα hotspots, το οποίο δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς».

Εξάλλου, η αρμόδια εκπρόσωπος για θέματα μετανάστευσης, Ερνστ Τόβε, υπενθύμισε ότι στα ελληνικά νησιά βρίσκονται περίπου 15.000 μετανάστες και οι ελληνικές υπηρεσίες ασύλου έχουν καταγράψει πάνω από 7.000 αιτήσεις ασύλου από διάφορες εθνικότητες (Σύροι, Πακιστανοί, Αφγανοί, Μπαγκλαντεσιανοί και Ιρακινοί), των οποίων οι διαδικασίες προχωρούν, γίνονται οι συνεντεύξεις και εξετάζεται εάν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ή όχι.

27/10/2016 16:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαρία Αρώνη
Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: