Δεκτές έκανε το Συμβούλιο Επικρατείας τις προσφυγές των καναλιών για τον νόμο Παππά

Εξωτερική άποψη του κτηρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας η Ολομέλεια του οποίου συνεδρίασει, κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, Αθήνα, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗΕξωτερική άποψη του κτηρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας η Ολομέλεια του οποίου συνεδρίασει, κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, Αθήνα, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Δεκτές κατά πλειοψηφία κρίθηκαν οι πρσοφυγές των καναλιών κατά του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε μια απόφαση – σταθμό, και αντίθετα με την πρόταση που είχε κάνει ο εισηγητής κ. Παπαγεωργίου οι δικαστές αποφάσισαν ότι πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία για να εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες 16 δικαστές του ΣτΕ αποφάσισαν να συνεχιστεί η δίκη επί της ουσίας και μόλις 9 κατά, γεγονός που δείχνει ότι στο ανώτατο δικαστήριο υπήρχε εδώ και καιρό αυτή η μεγάλη πλειοψηφία.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από μια διάσκεψη που κράτησε πέντε ώρες αποφάσισε να συνεχίσει τη συζήτηση περί της αντισυνταγματικότητας ή όχι του νόμου. Ωστόσο, τα πάντα μπορούν να τιναχθούν στον αέρα αν ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ που ελέγχεται πειθαρχικά για υπόθεση του 2014, δεν μπορέσει να πάρει μέρος στη διαδικασία κι επειδή δεν υπάρχει αναπληρωτής (έχουν αποχωρήσει λόγω υγείας δύο δικαστές) η δίκη να αναβληθεί επ’ αόριστω. Πάντως, οι δικαστές συνεχίζουν να εξετάζουν την υπόθεση, κάτι που μπορεί να διαρκέσει ώρες, αναφέρει η Ημερησία.

Πριν μερικές ημέρες, ο εισηγητής της υπόθεσης Γιώργος Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες κατά το πρώτο στάδιο και να μην προχωρήσει το δικαστήριο στην συζήτηση της ουσία της υπόθεσης.

Τα μέλη του ΣτΕ θα προχωρήσουν τώρα σε κρίση για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

1 Comment on "Δεκτές έκανε το Συμβούλιο Επικρατείας τις προσφυγές των καναλιών για τον νόμο Παππά"

  1. Εμμανουήλ Ιωάννης Μπαλάσης | October 19, 2016 at 12:16 AM | Reply

    Το πρωτοφανές νομικό επιχείρημα Τσιπ ,νόμιμο και ηθικό είναι ότι φέρνει λεφτά στο ταμείο ,έχει επηρεάσει ευτυχώς ελάχιστους δικαστές!

Leave a comment

Your email address will not be published.

*