Δαμασκός: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στο ΙΚ να περάσει από τη Μοσούλη στην Συρία

Σχεδόν 6.000 τζιχαντιστές του ΙΚ ενδέχεται να επιστρέψουν στην Αφρική, σύμφωνα με την Αφρικανική Ένωση.Σχεδόν 6.000 τζιχαντιστές του ΙΚ ενδέχεται να επιστρέψουν στην Αφρική, σύμφωνα με την Αφρικανική Ένωση.

Ο στρατός της Συρίας κατηγόρησε τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), και ειδικά τους Αμερικανούς και τους Σαουδάραβες, ότι σχεδιάζουν να επιτρέψουν στους τζιχαντιστές να διαφύγουν από τη Μοσούλη του Ιράκ και να περάσουν στο συριακό έδαφος, διαμηνύοντας πως θα εμποδίσει αυτή την εξέλιξη χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει.

Ανακοίνωση του συριακού στρατιωτικού επιτελείου καταγγέλλει ότι τα αμερικανικά σχέδια συμπεριλαμβάνουν την εξασφάλιση διαδρόμων και ασφαλών διελεύσεων στη Συρία ώστε να μπορέσουν οι τζιχαντιστές να ανασυνταχθούν, να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν «νέες πραγματικότητες στα πεδία της μάχης» στην ανατολική Συρία. «Κάθε προσπάθεια διάσχισης των συνόρων αποτελεί επίθεση εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας (…). Θα αντιμετωπιστεί με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις», ανέφερε η ανακοίνωση του συριακού στρατού, την οποία μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ.

18/10/2016 17:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Αμάν

1 Comment on "Δαμασκός: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στο ΙΚ να περάσει από τη Μοσούλη στην Συρία"

  1. Άν οι ΗΠΑ εχάσαν τον, θα επιτρέψουν στο ούτω καλούμενο ΙΚ να διαφύγει.

Leave a comment

Your email address will not be published.

*