Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπάθησε να καλύψει τη Χίλαρι από το FBI




Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών προσπάθησε να προστατεύσει τη Χίλαρι Κλίντον ασκώντας πιέσεις στο FBI σχετικά με το επίμαχο θέμα των emails.

Τα στοιχεία αυτά, προέρχονται από τη δημοσιοποίηση μαγνητοφωνημένων συνεντεύξεων με αξιωματούχους του FBI. Η καταγγελία κατά του Πάτρικ Κένεντι, που είναι το πιο υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών, συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία δημοσιοποίηση σειράς συνεντεύξεων από το FBI, αναφορικά με την έρευνα διάρκειας ενός έτους που πραγματοποίησε για την υπόθεση της Κλίντον.

Η στάση του FBI να αποφασίσει κατά του αποχαρακτηρισμού ως απορρήτου του περιεχομένου των ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενίσχυσε τους ισχυρισμούς των Ρεπουμπλικάνων ότι αξιωματούχοι της διακυβέρνησης Ομπάμα, προσπάθησαν να προστατεύσουν τη Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών από την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον της.

Το FBI συνέστησε τη μη άσκηση δίωξης κατά της Κλίντον, τον Ιούλιο, ενώ υπερασπίστηκε την ακεραιότητα της έρευνας την οποία διεξήγαγε.

Από την πλευρά της, η Κλίντον έχει παραδεχτεί ότι ήταν λάθος η επιλογή της να χρησιμοποιήσει ιδιωτικό διαμετακομιστή που ήταν εγκατεστημένος στο σπίτι της στη διάρκεια της θητείας της στο αμερικανικό ΥΠΕΞ, από το 2009 έως το 2013.

18/10/2016 11:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: