Ανησυχία στα Ιωάννινα: Νέος μετασεισμός 4 βαθμών Ρίχτερ τα ξημερώματα στην περιοχή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Λακωνίας. ΑΠΕ ΜΠΕ/Δημήτρης ΡαπακούσηςΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Λακωνίας. ΑΠΕ ΜΠΕ/Δημήτρης Ραπακούσης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 03:08, με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, η οποία εντάσσεται σύμφωνα με τους ειδικούς, στο πλαίσιο της μετασεισμικής ακολουθίας.

Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί και επισημαίνουν ότι οι μετασεισμοί αποτελούν φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου και δεν πρέπει να πανικοβάλουν τους πολίτες.

Από τους ελέγχους των τεχνικών κλιμακίων σε σχολεία και άλλα δημόσια κτήρια, διαπιστώθηκε πως οι ζημίες που προκάλεσε ο σεισμός του περασμένου Σαββάτου είναι ελάχιστες.

Από σήμερα λειτουργούν κανονικά τα σχολεία στους δήμους Ζίτσας, Πωγωνίου και Ιωαννιτών. Κλειστό θα παραμείνει το 10ο δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης των μικροζημιών που προκάλεσε ο σεισμός.

19/10/2016 09:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μ. Τζώρα
Ιωάννινα

Be the first to comment on "Ανησυχία στα Ιωάννινα: Νέος μετασεισμός 4 βαθμών Ρίχτερ τα ξημερώματα στην περιοχή"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*