«Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις άδειες από το ΣτΕ, ο Θεός ξέρει τι θα γίνει…», είπε ο Παππάς

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΟ υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗ

Ενδεχόμενη ακύρωση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες θα οδηγήσει στην προτεραία κατάσταση τόνισε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΣτΕ, ο Θεός ξέρει τι θα γίνει… Ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση, τα κανάλια θα διεκδικήσουν δικαστικά τα λεφτά τους, και δικαίως, και θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νεοεισερχόμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο Νίκος Παππάς επέμεινε ότι η κυβέρνηση έχει σταθερή προσήλωση στην ανάγκη συγκρότησης του ΕΣΡ και ζήτησε συγκρότησή του με όρους συναίνεσης.

«Ο πρόεδρος της Βουλής είχε κάνει τρεις αποτυχημένες απόπειρες συγκρότησης, αν είχε συγκροτηθεί το ΕΣΡ θα ήμασταν σε διαφορετική κατάσταση, δεν συνέβη, προχωρήσαμε στη διεξαγωγή της διαδικασίας».

Κατηγόρησε, μάλιστα, τη ΝΔ για «μεθοδευμένη άρνηση» στη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Στην Ελλάδα, πρόσθεσε, τα ιδιωτικά συμφέροντα είχαν κάμψει το δημόσιο συμφέρον, αποτελούσε στρέβλωση οι πάροχοι περιεχομένου να είναι και πάροχοι δικτύου (σ.σ. DIGEA).

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι το τίμημα που εισέπραξε το Δημόσιο από τον διαγωνισμό είναι υψηλό και στάθηκε στην ανάγκη «να προχωρήσουμε παρακάτω», χαρακτηρίζοντας την κατάσταση προ της διεξαγωγής του διαγωνισμού ως «αντισυνταγματική πραγματικότητα».

O υπουργός θα προσέλθει στις 2 Νοεμβρίου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, στο πλαίσιο συνέχισης της ακρόασης του για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Mιλώντας το πρωί, πριν από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το ενδεχόμενο συγκρότησης του ΕΣΡ, η οποία κατέληξε σε ναυάγιο, ο κ. Παππάς ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση διατηρεί στο «οπλοστάσιό» της την επίμαχη τροπολογία για το κλείσιμο των καναλιών που δεν πήραν άδεια για πανελλαδικό σήμα εντός πέντε ημερών.

«Η υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων για την συγκρότηση του ΕΣΡ με όρους συναίνεσης απορρέει από το Σύνταγμα», δήλωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς

Η υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων, για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης απορρέει από το Σύνταγμα και είναι διαρκής, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας, ενώ σημείωσε ότι η συγκρότησή του είναι απαραίτητη και για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το αν η τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί θα έχει το ίδιο περιεχόμενο με εκείνη που απεσύρθη ο υπουργός Επικρατείας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αλλαγές και ευρύτερες συναινέσεις. «Θα αναμένουμε ιδέες και προτάσεις έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να δίνει μάχες οπισθοφυλακών.

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε το νέο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, «μεγάλη τομή που αντιστρέφει το βέλος της προτεραιότητας από τα ιδιωτικά συμφέροντα στο δημόσιο συμφέρον, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο της ακύρωσης του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Παππάς, τόνισε ότι η ακύρωση του νόμου θα οδηγήσει στην προτεραία κατάσταση ο διαγωνισμός δεν θα έχει νομική βάση, οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα μπορούν δικαίως να διεκδικήσουν δικαστικά τα χρήματά τους ενώ αναγνώρισε ότι η εξέλιξη αυτή θα είναι μεγάλο πρόβλημα για τους νεοεισερχόμενους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις θέσεις εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς είπε ότι οι θέσεις εργασίας είναι περισσότερο διασφαλισμένες γιατί αντίθετα με την προηγούμενη παράνομη κατάσταση των υπερχρεωμένων και μη βιώσιμων επιχειρήσεων με το νέο νόμο «βάζουμε ένα φρένο στην αυξητική καμπύλη των χρεών και την πτωτική καμπύλη της απασχόλησης.

«Πριν από το νόμο δεν υπήρχε καμιά ρύθμιση και όλες οι θέσεις ήταν επισφαλείς», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας .

Be the first to comment on "«Αν ακυρωθεί ο διαγωνισμός για τις άδειες από το ΣτΕ, ο Θεός ξέρει τι θα γίνει…», είπε ο Παππάς"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*