Πιθανός ο συμβιβασμός με Ιράν για μείωση παραγωγής του πετρελαίου λέει ο Πούτιν




Μια πιθανή συμφωνία για πάγωμα της παραγωγής πετρελαίου θα μπορούσε να περιλαμβάνει κάποιο συμβιβασμό για τα επίπεδα της ιρανικής παραγωγής, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Το Ιράν ξεκινά από μια πολύ χαμηλή θέση, που συνδέεται με τις γνωστές κυρώσεις σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Πούτιν. «Θα ήταν άδικο να το αφήσουμε σε αυτό το επίπεδο κυρώσεων».

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να κάνει διακρίσεις σε βάρος των παικτών που θέλουν να καταθέσουν προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της εταιρίας παραγωγής πετρελαίου Bashneft. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδιαφέρον του πετρελαϊκού κολοσσού Rosneft στην Bashneft, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή το να αποκτά μια κρατικά ελεγχόμενη εταιρία μια άλλη κρατική επιχείρηση, αλλά ότι το βασικό θέμα είναι το ποιος θα δώσει τα περισσότερα χρήματα για τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Η Rosneft, για να ακριβολογήσουμε, δεν είναι μια κρατική εταιρία. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα κομμάτι της ανήκει στην BP, μια βρετανική εταιρία», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το κείμενο της συνέντευξης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: