Κύπρος: Ανεβλήθη για τις 3 Οκτωβρίου η απόφαση για την υπόθεση της Focus




Διά των πληρεξουσίων συνηγόρων τους και όχι αυτοπροσώπως, ως όφειλαν να πράξουν, παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οι εξ Ελλάδος κατηγορούμενοι στην ποινική υπόθεση που αφορά ένα εκατομμύριο ευρώ, το οποίο καταβλήθηκε από την εταιρεία Focus προς την εταιρεία του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και πρώην υπουργού Εσωτερικών και Οικονομικών, Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων Ανδρέα Βγενόπουλου, Μιχάλη Ζολώτα, Κυριάκου Μάγειρα και Μιχάλη Φόλε, προέβαλαν μία σειρά από επιχειρήματα ως προς τη μη αναγκαιότητα της φυσικής παρουσίας των πελατών τους στη σημερινή διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, τα οποία αντέκρουσε η κατηγορούσα Αρχή, διά του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.

Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Μαριλένα Μηλιώτου, ανέφερε ότι θα μελετήσει τις θέσεις των δύο πλευρών και θα ανακοινώσει την απόφασή της- και ως προς το κατά πόσον θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον των εν λόγω κατηγορουμένων- τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 8:30.

Τα άλλα τρία φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι κατηγορούμενα στην υπόθεση, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, η κόρη του Αθηνά Χριστοδούλου και ο πρώην σύζυγός της Ανδρέας Κιζουρίδης, παρουσιάστηκαν αυτοπροσώπως στο δικαστήριο μαζί με τους δικηγόρους τους.

Επίσης, κατηγορούμενες στην υπόθεση είναι και οι εταιρείες Α. C. Christodoulou Consultants Ltd, Marfin Invesment Group-MIG (πρώηνMarfin Financial Group – MFG) και Focus MaritimeCorp., ως νομικά πρόσωπα.

30/09/2016 15:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Βικέτος
Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: