Εν μέσω αποδοκιμασιών, ο κ. Τόσκας εξήγγειλε μέτρα για την αποκατάσταση των πληγέντων




Αμεσα μέτρα υπέρ της αποκατάστασης των πληγέντων από την θεομηνία εξήγγειλε από την Καλαμάτα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο κ. Τόσκας, επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές και συμμετείχε σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μαζί με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, τον υφυπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη.

Βίντεο που παρουσίασαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Star και Σκάι έδειξαν ότι ο κ. Τόσκας βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων της Μεσσηνίας που είδαν μέσα σε λίγες ώρες τις περιουσίες τους να χάνονται κάτω από τα ορμητικά νερά που «βούλιαξαν» την περιοχή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κωνσταντινέα, επισκέφθηκαν τις περιοχές που επλήγησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τη θεομηνία που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο κυβερνητικός βουλευτής τα «άκουσαν» για τα καλά από τους οργισμένους Μεσσήνιους που εξέφρασαν με τον πιο έντονο τρόπο την απογοήτευση τους για τη μη υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων που υποτίθεται ότι θα πραγματοποιούνταν στην περιοχή, αλλά και για το γεγονός ότι έμειναν αβοήθητοι από τις αρμόδιες αρχές.

«Γιατί ήρθατε με κοστούμια και όχι με φτυάρια;», φώναξε στο κυβερνητικό κλιμάκιο μια απελπισμένη πλημμυροπαθής. «Τι ήρθατε να κάνετε; Καταγραφή πτωμάτων; Δεν ντρεπόσαστε; Ντροπή σας! Ελάτε τουλάχιστον με φόρμες να βοηθήσετε, και όχι με τα κοστούμια σας» συνέχισε η ίδια γυναίκα.

«Μας έπνιξε, μας έπνιξε» φώναζαν απελπισμένοι οι κάτοικοι της Καλαμάτας, αποδοκιμάζοντας παράλληλα το γεγονός ότι οι κ. Τόσκας και Κωνσταντινέας επισκέφθηκαν την περιοχή με κοστούμια, ενώ ο κόσμος παλεύει να αντισταθεί στη μανία της φύσης. «Ήρθατε με τα κουστούμια, ενώ έπρεπε να έρθετε με φτυάρι» διαμαρτυρήθηκε μια κάτοικος.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε στο ΑΠΕ –ΜΠΕ πως άκουσε τα προβλήματα των πληγέντων και διέψευσε κατηγορηματικά δημοσιεύματα ότι δήθεν αποδοκιμάσθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο .
Όπως ανέφερε στο Πρακτορείο οι κάτοικοι ήταν δυσαρεστημένοι με τον δήμαρχο της πόλης ο οποίος απέφυγε να εμφανισθεί και να παραστεί στις επαφές του κυβερνητικού κλιμακίου με τους πληγέντες.

Με εντολή του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, οι ανά την επικράτεια πληγείσες περιοχές από τα πλημμυρικά φαινόμενα τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μπουλντόζα καθαρίζει το δρόμο που έχουν αποκλείσει αστυνομικές δυνάμεις, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, στη Σκάλα Λακωνίας. Τα έντονα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, όπου, σύμφωνα με τις Αρχές, έσπασε και ένα φράγμα του Ευρώτα και η γύρω περιοχή έχει μεταβληθεί σε λίμνη. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ
Μπουλντόζα καθαρίζει το δρόμο που έχουν αποκλείσει αστυνομικές δυνάμεις, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, στη Σκάλα Λακωνίας. Τα έντονα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας, όπου, σύμφωνα με τις Αρχές, έσπασε και ένα φράγμα του Ευρώτα και η γύρω περιοχή έχει μεταβληθεί σε λίμνη. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

Την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ θα ζητήσει ο υφ. Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης

Στη σύσκεψη που έγινε στην Καλαμάτα για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Μεσσηνία και τη Λακωνία συμμετείχε και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν συντονισμένα για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών και τη λήψη προσωρινών μέτρων ανακούφισης του τοπικού πληθυσμού (η περιοχή έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης).

Από την πλευρά του ο υφυπουργός τόνισε ότι το υπουργείο Οικονομίας θα προχωρήσει αμέσως σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (υποβολή αιτήματος) για την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαβεβαίωσε ότι έχουν ήδη δεσμευτεί όλοι οι απαραίτητοι πόροι από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την έγκαιρη αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν.

http://mignatiou.com/2016/09/i-pligises-perioches-se-oli-tin-ellada-kirichthikan-se-katastasi-ektaktis-anagkis/

http://mignatiou.com/2016/09/tesseris-i-nekri-apo-ti-sfodri-kakokeria-exakolouthi-na-agnoite-mia-gineka/

07/09/2016 21:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: