Ανησυχία για τους εργαζομένους στα κανάλια που δεν πήραν άδεια: Συναντήσεις Παππά




Σε εξέλιξη είναι οι συναντήσεις του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τις ιδιοκτησίες των προσωρινών υπερθεματιστών, που γίνονται σε ένα περίεργο κλίμα αφού φαίνεται πως ένας εξ αυτών που κέρδισαν την τηλεοπτική άδεια κάνει δεύτερες σκέψεις, ενώ και οι άλλοι θέτουν θέμα για τις θεματικές και περιφερειακές άδειες

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί για τους εργαζομένους των καναλιών Alpha, Star, Mega και Epsilon. Τα κανάλια δεν πήραν άδεια και μοιραία, εάν δεν αλλάξει κάτι, θα απολυθούν.

Πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Παππά με τον επιχειρηματία, Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ αυτήν την ώρα συναντάται με τον κ. Καλογρίτσα.

Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις του με τον ιδιοκτήτη του ANT1, Θοδωρής Κυριακού, και του Σκάι, Γιάννη Αλαφούζο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παππάς αφού τους συνεχάρη, επισήμανε ότι εκκρεμεί ο έλεγχος του πόθεν έσχες, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη ευθύνη που τους αναλογεί για την ενημέρωση του ελληνικού λαού.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, με τους εκπροσώπους των τεσσάρων υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα για την επόμενη ημέρα του υπό διαμόρφωση νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Σκάι, Κώστας Κιμπουρόπουλος, αναμένεται έως την ερχόμενη Παρασκευή η ολοκλήρωση του ελέγχου πόθεν έσχες των επιχειρηματιών, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθεί επισήμως ο πίνακας με τους νέους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Οι εκπρόσωποι των καναλιών ζήτησαν από Γενικό Γραμματέα να καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο συνεδριάζει στις 16 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εξετάσει τα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών.

Τέλος, προβληματισμός εκφράστηκε από τους περισσότερους εκπροσώπους για την πλατφόρμα που επιχειρεί να φέρει η κυβέρνηση στο θέμα διαχείρισης του διαφημιστικού χρόνου, υποστηρίζοντας ότι επιχειρείται ένας κρατικός έλεγχος σε μια ελεύθερη αγορά.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Συμπαραστεκόμαστε στα κανάλια που έμειναν εκτός και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια καθώς και στους εργαζόμενους τους», δήλωσε προσερχόμενος ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ, Κώστας Κιμπουρόπουλος, προσερχόμενος στη συνάντηση των συναρμόδιων υπουργών Νίκου Παππά και Όλγας Γεροβασίλη, αλλά και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο με τους εκπροσώπους των καναλιών που αδειοδοτήθηκαν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών, είπε ότι αυτό είναι κάτι εξαιρετικά προσωρινό και υποθετικό.

Εξερχόμενος, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κιμπουρόπουλος διευκρίνισε πως συζητήθηκαν διαδικαστικά θέματα με πρώτο το πόθεν έσχες που θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Θα ακολουθήσει η οριστική ανακήρυξη των υπερθεματιστών, που θα επικυρωθεί από τον γενικό γραμματέα ενημέρωσης μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Κιμπουρόπουλος, επειδή η επικύρωση συμπίπτει χρονικά με τη συζήτηση στον Άρειο Πάγο για τις προσφυγές των καναλιών, προτάθηκε να μην συμπέσουν αυτές οι δύο αποφάσεις.

Αναφερόμενος στη διαφημιστική αγορά διεμήνυσε πως πρέπει να είναι «ελεύθερη» ενώ ερωτηθείς για το αν θα ανακύψουν ζητήματα στα δεδομένα της διαφημιστικής αγοράς από τις θεματικές άδειες, σχολίασε πως αυτό προβληματίζει κάποιους από τους καναλάρχες που εξασφάλισαν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

Ανατροπή του κλίματος επιχειρεί η κυβέρνηση

Εν τω μεταξύ, να ανατρέψει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί από τις επαπειλούμενες απολύσεις εργαζομένων στα κανάλια που δεν πήραν άδεια, επιχειρεί από το πρωί η κυβέρνηση.

Οι υπουργοί κ. Παππάς, Σπίρτζης και Κουρουμπλής, υποστηρίζουν πως οι εκατοντάδες εργαζόμεν οι που απειλούνται με απολύσεις, θα απορροφηθούν από τα νέα κανάλια. Ωστόσο ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχτηκε ότι δεν μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά όλοι οι εργαζόμενοι που θα μείνουν άνεργοι από τα κανάλια που δεν αδειοδοτούνται.

Μάλιστα προανήγγειλε την ένταξη των ανέργων σε επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Μπράινχαρτ: Τα έσοδα από τις άδειες «πιθανός τρόπος» για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου του skai.gr, η εκπρόσωπος το επιτρόπου Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιντχαρτ, δήλωσε μέσω e-mail ότι σύμφωνα με το Μνημόνιο τα έσοδα από την πώληση τηλεοπτικών αδειών είναι «ένας πιθανός τρόπος» για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Αναφερόμενη ειδικά στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, για υποστήριξη των πιο αδύναμων, οικονομικά, στρωμάτων, με τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν από τις άδειες, η κ. Μπράιντχαρτ σημείωσε πως «γενικά, η Κομισιόν δεν είναι ποτέ αντίθετη στη βοήθεια για τους πιο ευάλωτους».

«Βρισκόμαστε πάντοτε σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές για τις δημοσιονομικές πλευρές και την εφαρμογή του προγράμματος [διάσωσης]», συμπλήρωσε η κ. Μπράιντχαρτ.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΙ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: