Η CIA πίσω από το πραξικόπημα και τον Γκιουλέν, ισχυρίζεται Τούρκος στρατηγός: Εμπλέκει και ΜΙΤ




Η CIA μαζί με τον Γκιουλέν βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία υποστηρίζει και ο πρώην αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων απόστρατος στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούκ.

«Υπήρξε έξωθεν υποστήριξη στο πραξικόπημα. Που ζει ο Γκιουλέν; Οι Αμερικανοί δεν του δίνουν ευκαιρίες; Η CIA», είπε ο Μπασμπούγκ μιλώντας στο CNN.Turk, προσθέτοντας πως η CIA σχεδίασε την χρησιμοποίηση της οργάνωσης FETO του Γκιουλέν για να πληγούν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις.

«Για το τίποτα ζει ο Γκιουλέν στις ΗΠΑ; Πιστεύεται πως οι αμερικανικές υπηρεσίες δεν τον αξιοποιούν;», είπε και υποστήριξε πως τα μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν που διείσδυσαν στις ΕΔ δεν ενήργησαν μόνα τους αλλά κατευθύνονταν από το εξωτερικό.

«Τα μέλη του ΦΕΤΟ στις τουρκικές ΕΔ είχαν τους δικούς στόχους; Αυτοί που οργάνωσαν το πραξικόπημα έθεσαν τους στόχους. Αν οι ΗΠΑ δεν εκδώσουν τον Γκιουλέν σημαίνει πως θέλουν να τον ξαναχρησιμοποιήσουν», είπε και κατέληξε λέγοντας πως δεν χαρακτηρίζει το συμβάν της 15ης Ιουλίου στρατιωτικό πραξικόπημα, καθώς δεν έμοιαζε με κάτι τέτοιο.

«Ήταν μια ένοπλη δράση των οπαδών του Γκιουλέν», τόνισε. Ο Τούρκος στρατηγός κατηγόρησε επίσης τη ΜΙΤ γιατί επέτρεψε την διείσδυση οπαδών του Γκιουλέν στις ΕΔ και ανέφερε πως οι αποπομπές στρατιωτικών στο διάστημα 2002-2010 έγιναν κατόπιν εισηγήσεων της ΜΙΤ και ουδείς εκ των τότε διωχθέντων δεν ήταν οπαδός του Γκιουλέν. «Μας χρησιμοποίησαν τότε για να ξεφορτωθούν έναν αντίπαλο», είπε.

http://www.hurriyetdailynews.com/cia-also-behind-failed-coup-attempt-former-turkish-army-chief-.aspx?pageID=238&nID=102382&NewsCatID=341

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: