Αντάμωμα του πρωθυπουργού με συγγενείς και φίλους στην πλατεία του χωριού του




Τον ξέρουν όλοι από παιδί. Και σήμερα υποδέχθηκαν το δικό τους παιδί, ως πρωθυπουργό της Ελλάδας. Όχι με το πρωτόκολλο που επιβάλει ο θεσμός, αλλά με την αγάπη και την οικειότητα που προβλέπει αυτή η γνήσια και άδολη σχέση.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πλατεία του Αθαμάνιου Άρτας, του χωριού που απολάμβανε τα παιδικά του καλοκαίρια, συναντήθηκε με τους συγγενείς και τους φίλους του. Αυτούς με τους οποίους στην πλατεία του χωριού μοιράστηκε τις αλησμόνητες παιδικές στιγμές, σήμερα υποδέχθηκαν τον δικό τους Αλέξη με ένα τεράστιο χαμόγελο και μια γλυκιά αγωνία να τον συναντήσουν και πάλι, να τον αγκαλιάσουν και να τον καμαρώσουν.

Και ο ίδιος όταν έφτασε στην πλατεία των παιδικών του χρόνων -ανήμερα της ημέρας που γιορτάζει το Αθαμάνιο- έδειξε να απολαμβάνει τούτο το αντάμωμα. Είδε τους συγγενείς του, αγκάλισε του φίλους του και σίγουρα η ματιά του έδειχνε να αναζητά και να βρίσκει τις αναμνήσεις της παιδικής του ηλικίας.

Δίπλα στον θείο του, τον παπά Δημήτρη Τσίπρα, δεν προλάβαινε να χαιρετά τους πρεσβύτερους, να μοιράζεται αναμνήσεις με τους νεότερους, και να απολαμβάνει την αγάπη των δικών του ανθρώπων.

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην χορέψει. Όχι έναν οποιοδήποτε δημοτικό χορό, αλλά το «Καγκελάρι». Χορός παραδοσιακός των Τζουμέρκων και των χωριών στα Αθαμάνια Ορη που οι κάτοικοι, «επινόησαν» στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Χορός που οι χορευτές χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι, ώστε να συνεννοούνται κιόλας…

Μαζί του χόρεψε σχεδόν όλο το χωριό και όταν τελείωσαν ακολούθησε το «πρωτόκολλο του πανηγυριού». Τα τραπέζια στρώθηκαν, το φαγητό σερβιρίστηκε και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί, όπως ακριβώς επιβάλλει η παράδοση.

«Σήμερα βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα του συγχωριανού σας. Σας ευχαριστώ για την υποδοχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συγχωριανούς του.

16/08/2016 21:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ του απεσταλμένου μας Κ. Κορτέση
Αρτα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: