«Τραγούδια της Προσφυγιάς» στο θέατρο Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι




Τραγούδια από τον δίσκο «Μικρά Ασία» του Απόστολου Καλδάρα και παραδοσιακά σμυρνέικα θα παρουσιάσει η Φιλαρμονική του δήμου Χαλανδρίου, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, στις 21:00, στο θέατρο της Ρεματιάς, επιχειρώντας, με ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο, να συνδέσει τις μνήμες εκείνου του ξεριζωμού με τον σημερινό.

Το πρόγραμμα της παράστασης με τίτλο «Τραγούδια της Προσφυγιάς» θα ξεκινήσει με ένα εισαγωγικό ποτ πουρί και θα ακολουθήσουν τραγούδια από τη Μικρά Ασία, όπως «Η Σμύρνη μάνα καίγεται», «Οι καμπάνες της Αγιάς Σοφιάς», «Η προσφυγιά», «Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς» κ.ά., αλλά και παραδοσιακά σμυρνέικα, ενώ καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς θα προβάλλονται εικόνες από την καταστροφή της Σμύρνης.

Στην παράσταση, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016, Νύχτες Αλληλεγγύης, τα τραγούδια ερμηνεύουν η Νάντια Καραγιάννη, ο Γιάννης Λέφερης, ο Νίκος Καραγιάννης και ο Παντελής Αμπαζής, με τη συνοδεία της Παραδοσιακής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής του δήμου Χαλανδρίου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει κάνει ο μαέστρος της Φιλαρμονικής, Γιώργος Καλαϊτζής.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: