Kατασχέσεις περιουσιών Γκιουλενιστών σχεδιάζει ο Ερντογάν: Συγκέντρωση μαζί ΑΚΡ-CHP




Μέτρα ακόμη και για τις περιουσίες των πραξικοπηματιών θα προωθήσει η τουρκική κυβέρνηση στο πλαίσιο της Κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Χουριέτ η οποία αναφέρεται στις πρώτες κινήσεις που θα γίνουν εναντίον του Κινήματος Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όσοι έχουν άμεση σχέση με οργάνωση θα απολυθούν από τις δουλειές τους χωρίς αποζημίωση, η περίοδος σύλληψης χωρίς προσωποκράτηση προγραμματίζεται να επεκταθεί στις 7 μέρες, τα στρατιωτικά σχολεία θα τα αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Εκπαίδευσης, στους συμπαθούντες Κινήματος θα υποβαθμιστεί η θέση ή το αξίωμά τους χωρίς να έχουν δικαίωμα να πάνε δικαστήριο, θα γίνουν νομικές ρυθμίσεις για κλείσιμο οργανώσεων, ιδρυμάτων και σχολείων Φετουλάχ Γκιουλέν, η στρατοχωροφυλακή θα γίνει γενική διεύθυνση, οι πραξικοπηματίες θα δικαστούν σε ειδικές αίθουσες δικαστηρίων και θα διοριστεί μεγάλος αριθμός δικαστών και εισαγγελέων.

Και το ΑΚΡ στη συγκέντρωση του CHP την Κυριακή στο Ταξίμ

Και το ΑΚΡ θα συμμετάσχει στην συγκέντρωση που οργανώνει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) την Κυριακή στο Ταξίμ όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Γιασίν Ακτάι.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος ανάφερε ότι πήραν πρόσκληση από το κόμμα της αντιπολίτευσης γι αυτή την συγκέντρωση και αποφάσισαν να ανταποκριθούν. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν ότι πρόκειται για ιστορικό γεγονός.

Άννα Ανδρέου, ΚΥΠΕ, Άγκυρα, Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: