Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων




ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Θανάσιμα λάθη για τα μαύρα ταμεία”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “στο ερώτημα που βασανίζει τα τελευταία 24ωρα τη Δικαιοσύνη σχετικά με το τις πταίει για την επ΄αόριστον αναβολή της μεγάλης δίκης για το σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων” της Siemens, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων, καλείται να απαντήσει η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη”.

ΕΘΝΟΣ: “Νέο πλαίσιο για τους αγρότες”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, που προβλέπει την τήρηση βιβλίων, την έκδοση αποδείξεων και την κατάθεση περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, θα υπάγονται όλοι οι αγρότες που πουλάνε τα προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές. Με τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, επέρχονται σημαντικές αλλαγές στο ειδικό καθεστώς για τους αγρότες από την 1η Ιανουαρίου 2017”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πώς θα γλιτώσετε το φόρο για ανείσπρακτα ενοίκια”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “σε μαζικές αγωγές έξωσης μέχρι και αύριο Παρασκευή 15 του μήνα, ημέρα που λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις, καλεί η ΠΟΜΙΔΑ τους ιδιοκτήτες με ανείσπρακτα ενοίκια που ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ με στόχο να αποφύγουν τη φορολόγησή τους για εισοδήματα που ποτέ δεν απέκτησαν”.

ΕΣΤΙΑ: “Καθυστέρησις μέχρις αρνησιδικίας. Η Siemens και η αργή ελληνική Δικαιοσύνη”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “η ριζική αναθεώρησις του Κώδικος Πολιτικής Δικονομίας το περασμένο καλοκαίρι, υπό την πίεση του κουαρτέτου των δανειστών, αφήνει ένα παράθυρο ελπίδος για επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης. Ένα παράθυρο που έμεινε κλειστό το τελευταίο εξάμηνο, λόγω της -ατελέσφορης, όπως απεδείχθη- αποχής των δικηγόρων”.

Η ΑΥΓΗ: “Επιχείρηση “Κάθαρση”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “πρωτοβουλίες για να ξηλωθεί το δίχτυ προστασίας που έχει απλωθεί γύρω από τους κατηγορούμενους για τα μαύρα ταμεία της Siemens, αλλά και για να αποδοθεί δικαιοσύνη στο “σκάνδαλο των σκανδάλων” της Μεταπολίτευσης ανέλαβαν ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του Αρείου Πάγου”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Συρματοπλέγματα βαριά”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “αντιμέτωπη με τις καλύτερες παραδόσεις της, του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, αλλά και με το Δίκαιο που έχει θεσπίσει, η Γηραιά Ήπειρος επιχειρεί να συρρικνώσει τις έννοιες “άσυλο”, “πρόσφυγας” και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές. Την ίδια στιγμή δυναμώνουν οι ξενοφοβικές κραυγές στο εσωτερικό της , ενώ τα θαλάσσια σύνορά της εξακολουθούν να καταπίνουν ξεριζωμένους ικέτες”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Το Αριστοτέλειο εκπέμπει SOS”.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σήμα κινδύνου προς την πολιτεία εκπέμπει το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, το Αριστοτέλειο (ΑΠΘ). Εξωπανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα κατασκηνώσουν από σήμερα στην Πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης, διοργανώνοντας το “No Border Camp 2016″, με επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα. Το καραβάνι ξεκίνησε από τη Φρανκφούρτη την περασμένη Δευτέρα, ενώ εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.000 άτομα”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Προτείνουν σχέδιο νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις”.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “ο “Ριζοσπάστης” παρουσιάζει σήμερα το σχέδιο νόμου για τις Συλλογικές Συμβάσεις, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων. Την πρόταση αυτή την απευθύνουν σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, καλώντας να τη συνυπογράψουν και στη συνέχεια να την καταθέσουν σε όλα τα πολιτικά κόμματα, εκτός της Χρυσής Αυγής”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Ατμόσφαιρα κρίσης στη Δικαιοσύνη”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “βαρύ το κλίμα στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης με πολλές αφορμές, ενώ η κυβέρνηση με σπασμωδικές κινήσεις δηλητηριάζει την ατμόσφαιρα. Το φιάσκο στην εκδίκαση του σκανδάλου Siemens με τις παρενέργειες που προκαλεί αλλά και οι βαριές καταγγελίες της εισαγγελέως Τσατάνη για τις παρεμβάσεις Παπαγγελόπουλου στο έργο της έχουν δημιουργήσει εικόνα κρίσης”.

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Στον αέρα τέσσερις φάκελοι. Τα τρωτά σημεία των αιτήσεων που απειλούν με νοκ-άουτ τους υποψηφίους”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “η επεξεργασία των φακέλων των υποψηφίων για άδεια τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας είναι σε εξέλιξη. Προλογικά αξίζει τον κόπο να σημειωθεί πως πολιτικοί και κυβερνητικοί παράγοντες, που παρακολουθούν τη διαδικασία, αλλά και στελέχη των υποψήφιων εταιρειών, επισημαίνουν πως οι μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες έχουν ισχυρή πιστοποίηση και δεν διακινδυνεύουν να κάνουν “τα στραβά μάτια” έστω και στην πιο μικρή λεπτομέρεια, διακυβεύοντας το κύρος και την πιστοποίησή τους”..

kontranews: “Μεγάλο ηθικό και πολιτικό πρόβλημα για Κυριάκο. Βγάλτε πρώτα στο σφυρί το σπίτι του Κ. Μητσοτάκη που χρωστάει 691.000 ευρώ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μετά την αποκάλυψη που έγινε στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο για τα δάνεια, που έχουν πάρει από τις τράπεζες τα κανάλια, οι εφημερίδες και τα κόμματα από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Σαντοριναίο ότι ο τέως Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήρε δάνειο στις 26 Απριλίου του 2005, 300.000 ευρώ για την εφημερίδα “Κήρυξ” που εξέδιδε στα Χανιά και έκτοτε επί 11 ολόκληρα χρόνια δεν πλήρωσε ούτε μια δόση, με αποτέλεσμα το χρέος να έχει φθάσει τις 691.000 ευρώ”.

VOICE: «MEDIA- ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. Πρώτη φορά κανόνες”.

Η εφημερίδα γράφει ότι “μόλις τον περασμένο Μάιο , οι τράπεζες κλήθηκαν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία της διαφημιστικής δαπάνης που κατέβαλαν στα ΜΜΕ για το 2015. Σύμφωνα, λοιπόν με τις λίστες που είδαν το φως της δημοσιότητας, από τα 43 εκατ. ευρώ που διέθεσαν για διαφήμιση το περασμένο έτος, το ένα τέταρτο κατευθύνθηκε σε έξι τηλεοπτικά κανάλια Σκάι, Αντέννα, Mega Channel, Alpha, Star Channel και Epsilon TV μοιράστηκαν 10,5 εκατ. ευρώ”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Νέες φορο-ανατροπές”.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “φορολογικές ανατροπές της τελευταίας στιγμής με αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ για το 2016 και μάλιστα αναδρομικά, τα τέλη κυκλοφορίας για τα μεταχειρισμένα εισαγόμενα ΙΧ , τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, τους ελέγχους στα σπίτια φορολογούμενων αλλά και νέα ευκαιρία σε όσους έχουν εντοπιστεί με πλαστά και εικονικά τιμολόγια και σοβαρές φορολογικές παραβάσεις να “πέσουν στα μαλακά” πληρώνοντας μικρότερα πρόστιμα φέρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στο οποίο περιλαμβάνεται δέσμη μέτρων για το λαθρεμπόριο στα καπνικά προϊόντα”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Φοροαλλαγές σε ελέγχους, ΕΝΦΙΑ, τέλη και αγρότες”.

Η εφημερίδα τονίζει ότι “νέους κανόνες κατά τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, κατάργηση των εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ , δημοσιοποίηση ονομάτων και για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, αλλαγές στο ειδικό καθεστώς των αγροτών, νέα τέλη κυκλοφορίας για τα μεταχειρισμένα ΙΧ αλλά και “κούρεμα” προστίμων για πλαστά και εικονικά στοιχεία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων το φορολογικό νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: