Συνομιλίες πριν από υποβολή επίσημου αιτήματος αποχώρησης θέλει ο Κάμερον




Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ο διάδοχός του θα μπορούσε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ προτού υποβληθεί επίσημο αίτημα από το Λονδίνο με το οποίο θα ξεκινήσει η νομική διαδικασία που συνδέεται με το άρθρο 50 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου από αξιωματούχους της ΕΕ.

«Εκείνοι λένε “όχι διαπραγμάτευση, χωρίς γνωστοποίηση” (της πρόθεσης) αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συζήτησης μεταξύ του νέου πρωθυπουργού με τους εταίρους του ή ακόμα και με τους θεσμούς προκειμένου να συνεχίσουμε να πορευόμαστε» προς τη σωστή κατεύθυνση, επισήμανε ο απερχόμενος πρωθυπουργός.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον σημείωσε επιπλέον ότι το να μείνει ενωμένη η Βρετανία είναι μέγιστης σημασίας, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις ανησυχίες ότι οι χώρες που την απαρτίζουν θα επιδιώξουν την ανεξαρτησία τους αφού οι Βρετανοί ψήφισαν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ.

«Το να κρατήσουμε ενωμένο το ΗΒ αποτελεί ένα απόλυτα ύψιστο εθνικό συμφέρον για την χώρα» τόνισε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης στο κοινοβούλιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: