Φοβάται την αποχή: Ο Αναστασιάδης εύχεται ο λαός να προσέλθει στις κάλπες σήμερα




Την ευχή όπως ο λαός προσέλθει στις κάλπες και να ψηφίσει την Κυριακή για τις βουλευτικές εκλογές, εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι μετά τις εκλογές, όλοι πρέπει να διαγράψουν πιθανές αντιπαραθέσεις και να συνεργαστούν για την προκοπή της πατρίδας.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του πάρκου “Τάσος Μητσόπουλος”, στην κοινότητα Άλασσας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε ” την Κυριακή όλος ο κόσμος να προσέλθει στις κάλπες να ψηφίσει”, προσθέτοντας ότι “η απόφαση είναι δική του και θα είναι απόλυτα σεβαστή βεβαίως”.

Εκείνο που σε μας εναπόκειται, συνέχισε, “είναι πώς μπορεί καλύτερα μέσα από τη συνεργασία να βοηθήσουμε στην προκοπή της πατρίδας μας και θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ότι περάσαμε κρίσεις, κρίσιμες ώρες, σταδιακά ανακάμψαμε και αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσουμε αυτή την πορεία μέσα πάντα από τη συνεργασία μας”.

“Καμιά Κυβέρνηση από μόνη της δεν μπορεί να φέρει σε πέρας το έργο, όσο και αν εκτιμάται από το λαό, αν δεν έχει τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων”, υπέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι “από την επομένη των εκλογών θα πρέπει να διαγράψουμε οτιδήποτε πιθανόν να έφερε σε αντιπαραθέσεις τις πολιτικές δυνάμεις, όχι με την Κυβέρνηση εν πάση περιπτώσει – η κριτική είναι ευπρόσδεκτη – αλλά εάν καμιά φορά δίδονται απαντήσεις δίδονται για αποκατάσταση της αλήθειας και όχι για σύγκρουση”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί, “όπως μέχρι σήμερα”, μέσα σε κλίμα συναίνεσης και με την ελπίδα ότι “όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα υπαρκτά προβλήματα που ακόμα η οικονομία και οι πολίτες αντιμετωπίζουν, αλλά το πιο σημαντικό, επιτέλους, να επανενώσουμε την πατρίδα μας, να την απαλλάξουμε από τον κατοχικό στρατό, να δούμε να δημιουργούνται οι προοπτικές και προϋποθέσεις έτσι ώστε οι νέοι μας, τα νέα παιδιά να νιώθουν ασφάλεια, να νιώθουν σιγουριά, αλλά ιδιαίτερα να έχουν προοπτική και μέλλον σε αυτό τον τόπο”.

Αναφερόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους κοινοτάρχες πως η μεταρρύθμιση της ” θα είναι με τρόπο που να διασφαλίζει και να αναβαθμίζει και όχι να υποβαθμίζει ή να διαλύει τις Κοινότητες”.

“Γνωρίζετε όλοι εσείς οι άνθρωποι των Τοπικών Αρχών πως οι αγκυλώσεις δεν σας επιτρέπουν να επιτελέσετε στο βαθμό που θα θέλατε το έργο που εσείς οι ίδιοι οραματίζεστε για τον τόπο σας και έχετε άλλωστε υποσχεθεί στους πολίτες”, είπε και πρόσθεσε “γνωρίζετε επίσης πως η οικονομική στενότητα και τα χρέη που έχουν επισωρευτεί σε δημοτικές και κοινοτικές Αρχές, αποτελούν πραγματικό βραχνά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρόβλημα που στη συνέχεια μετακυλίεται στην Κυβέρνηση, η οποία είτε με απ’ ευθείας είτε με έμμεσο τρόπο, είτε με εγγυήσεις κρατεί στην ουσία στον αναπνευστήρα Δήμους και Κοινότητες”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως είναι ακριβώς γι αυτό το σκοπό που επιδιώκεται η μεταρρύθμιση “έτσι ώστε να καταστήσουμε όχι μόνο διοικητικά αλλά και οικονομικά αυτόνομες και τις Κοινότητες και τους Δήμους και γενικότερα την Τοπική Αυτοδιοίκηση” και τόνισε ότι “μόνο μέσα από ανάλογες ενέργειες μπορεί να σταθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, να υλοποιήσει οράματα”.

Ευχόμενος ό,τι καλύτερο στην κοινότητα είπε πως η Κυβέρνηση θα δει, στα πλαίσια των οικονομικών της δυνατοτήτων, τα διάφορα έργα τα οποία κρίνονται ως αναγκαία από το κοινοτικό συμβούλιο και υπογράμμισε ότι “μέσα από τις εξοικονομήσεις, μέσα από τη νοικοκυρεμένη πολιτική θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει κατορθωτό, όπως έγινε πέρυσι με τις εξαγγελίες έργων 610 εκ. ευρώ, να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτά που χρωστούμε στο λαό”.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ακόμη πως το πάρκο, “με το όνομα του αγαπημένου μου φίλου και συνεργάτη Τάσου Μητσόπουλου σε αυτή την ξεχωριστή τοποθεσία είναι κάτι που μου προκαλεί ιδιαίτερη συγκίνηση, καθώς ήταν μία δική του ιδέα που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει και επιπλέον, κάτι που μου δίνει την αίσθηση πως δικαιώνουμε την παρουσία ενός ανθρώπου που αγάπησε τον τόπο μας, τη δημιουργία, την ομορφιά στη χώρα μας”.

Δικαιώνουμε, συνέχισε, τη στάση ζωής ενός ανθρώπου που μας δίδαξε μεγάλες έννοιες, όπως η αξιοπρέπεια, η μετριοπάθεια, η δημιουργικότητα, η ανθρωπιά και πρόσθεσε πως ο Τάσος Μητσόπουλος, στο πέρασμα του από την πολιτική ζωή του τόπου, άφησε πίσω του ένα στίγμα το οποίο σπανίζει.

“Δεν είναι μόνο γιατί απέφευγε τις συγκρούσεις, αυτός πολλές φορές είναι ο εύκολος δρόμος. Ο Τάσος ήταν ξεχωριστός γιατί κατάφερνε να παράγει πολιτικό λόγο, σύγχρονο και δημιουργικό”, τόνισε ο ΠτΔ και συμπλήρωσε πως ο Τάσος Μητσόπουλος ππήκε στην πολιτική γιατί είχε ιδέες και ήξερε πώς να τις υλοποιεί, σεβόμενος πάντα κάθε αντίθετη άποψη.

Ήταν, όπως ανέφερε, ο μειλίχιος, αλλά και ένας από τους πιο αποτελεσματικούς πολέμιους του φθοροποιού λαϊκισμού και για αυτή του τη συμβολή αξίζει να μην ξεχνάμε ποτέ πώς αντιμετώπισε τις επιθέσεις που δέχτηκε ως πολιτικό πρόσωπο αλλά και το πώς κατάφερνε τελικά να επιβληθεί κερδίζοντας το γενικό σεβασμό.

Το πάρκο “Τάσος Μητσόπουλος, που βρίσκεται στην είσοδο της κοινότητας, χρηματοδοτήθηκε πλήρως από το Υπουργείο Μεταφορών.

ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης – Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: