Άρματα μάχης συγκεντρώνουν οι Τούρκοι στα σύνορα με Συρία με αστείες δικαιολογίες




Συγκεντρώνει άρματα μάχης στα σύνορα με την Συρία η Τουρκία. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι τα άρματα συγκεντρώνονται ως μέτρο πρόνοιας μετά τις επιθέσεις με ρουκέτες από το συριακό έδαφος στο Κιλίτς.

Και μόνο η δικαιολογία που προβάλλεται είναι εντελώς γελοία. Τα άρματα μάχης δεν μπορούν να προστατεύσουν μια πόλη από τις επιθέσεις με ρουκέτες. Μπορούν μόνο να εισβάλουν στο συριακό έδαφος και να καταλάβουν τους χώρους εκτόξευσης των ρουκετών.

Ήδη στα σύνορα οι Τούρκοι έχουν αναπτύξει το σύνολο της 5ης Τεθωρακισμένης τους Ταξιαρχίας στα σύνορα με την Συρία, μια εξέλιξη που προφανώς δεν είναι ενθαρρυντική για τις εξελίξεις στην περιοχή.

Η συγκέντρωση αυτή είναι εντελώς αδικαιολόγητη εφόσον την ίδια ώρα ο Τουρκικός στρατός απαντά στις επιθέσεις με ρουκέτες με πυρά πυροβολικού. Τα άρματα μάχης όμως τι ακριβώς μπορούν να πράξουν για να σταματήσουν τις ρουκέτες; Μήπως όλο το σκηνικό που έχει στηθεί στην περιοχή αποτελεί προάγγελο τουρκικής «δυναμικής» ενέργειας στα σύνορα;

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, η Τουρκία δεν μπορεί να απαντήσει με αεροπορικές επιδρομές διότι υπάρχουν και τα ρωσικά αντιαεροπορικά στην Συρία και μάλλον οι νταήδες Τούρκοι πιλότοι που αλωνίζουν στο Αιγαίο δεν τολμούν να βρεθούν στα σκοπευτικά των Ρώσων.

Όσον αφορά τη δικαιολογία που προβάλλουν οι Τούρκοι ότι ανέπτυξαν τα άρματα μάχης στα σύνορα διότι διαθέτουν θερμικές κάμερες και πυροβόλα, είναι επίσης αστεία. Θερμικές κάμερες δεν διαθέτουν μόνο τα άρματα μάχης. Μπορούν να έχουν και οι απλοί στρατιώτες. Επίσης τα πυροβόλα των αρμάτων δεν έχουν ούτε το απαραίτητο βεληνεκές, ούτε τις απαραίτητες βλητικές ικανότητες, ως όπλα ευθυτενούς τροχιάς, να πλήξουν στόχους σε μεγάλο βάθος.

Σε κάθε περίπτωση η συγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων στα σύνορα με την Συρία δεν είναι μια καλή εξέλιξη και δεν προϊδεάζει θετικά για τις εξελίξεις.

ΠΚ, με πληροφορίες από http://www.hurriyetdailynews.com/number-of-tanks-increased-across-syrian-border-against-isil-.aspx?pageID=238&nID=98092&NewsCatID=341

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: