Το σφυροκόπημα του Ρόμνεϊ στον Τραμπ έβαλε φωτιά στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης




Αν ο Μιτ Ρόμνεϊ σκόπευε να πυροδοτήσει μια δημόσια συζήτηση σχετικά με την καταλληλότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των ΗΠΑ, το πέτυχε, τουλάχιστον στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ρόμνεϊ, που ήταν υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2012, σφυροκόπησε τον Τραμπ σε ομιλία του χθες στο Σολτ Λέικ Σίτι όπου τον χαρακτήρισε “δόλιο” και “απατεώνα”, λέγοντας ότι “αυτού του είδους ο θυμός (σ.σ. που εκφράζει ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα) οδήγησε άλλα έθνη στην άβυσσο”.

Η ομιλία του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης ήταν άλλο ένα δείγμα του πόσο διακαώς θέλουν να σταματήσουν τον Τραμπ τα ηγετικά στελέχη του κόμματος — τουλάχιστον της “παλαιάς φρουράς”.

Οι χρήστες το Twitter ανέβαζαν αναρτήσεις σχετικές με τον Ρόμνεϊ κατά μέσο όρο 38 φορές το δευτερόλεπτο μετά την ομιλία του, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης Zoomph. Το όνομα “Mitt Romney” έγινε πολύ γρήγορα ένα από τα πιο καυτά θέματα του Twitter στις ΗΠΑ. Μέχρι τις 19.00 (ώρα Ελλάδας) αναρτήθηκαν συνολικά 153.000 μηνύματα που αφορούσαν τον πρώην κυβερνήτη.

Ο Τραμπ δεν απάντησε αμέσως στο Twitter αλλά λίγο πριν ανέφερε ότι είναι καθ’ οδόν για μια προεκλογική συγκέντρωση στο Μέιν. Ο διευθυντής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της εκστρατείας του, ο Νταν Σκαβίνο, πέρασε όμως στην αντεπίθεση. “Γιατί οι ψηφοφόροι μισούν τους πολιτικούς; Απλώς δείτε τον Μιτ Ρόμνεϊ σήμερα”, έγραψε.

Στην ομιλία του, ενώ επέκρινε τις προτάσεις και το στιλ του Τραμπ, ο Ρόμνεϊ απέφυγε να εκφράσει την υποστήριξή του σε κάποιον άλλον από τους υποψηφίους που παραμένουν στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Όμως ένας από αυτούς, ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κάσιτς έσπευσε να τον στηρίξει γράφοντας λακωνικά “Καλά τα είπες, @Μιτ Ρόμνεϊ”. Συνόδευσε το μήνυμα με μια φωτογραφία του Οβάλ Γραφείου, με τη λεζάντα “Αυτός που εργάζεται εδώ πρέπει να μας κάνει υπερήφανους”.

Στο πλευρό του Ρόμνεϊ στάθηκε και η κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χάλεϊ, επίσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. “Μια λαμπρή ομιλία του Μιτ Ρόμνεϊ. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αγάπη του για το κόμμα και την πατρίδα μας”, έγραψε η Χάλεϊ, η οποία στηρίζει τον Μάρκο Ρούμπιο για το χρίσμα.

REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: