Το «μαύρο βελούδο» του Τζιόρτζιο Αρμάνι




Μπορεί ο Αλεσάντρο Μικέλε του oίκου Γκούτσι να εγκατέλειψε το ‘πλοίο’ της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου για να ντύσει την οσκαρική  Μπρι Λάρσον και τον Τζάρεντ Λέτο, αλλά οι σχεδιαστές που έμειναν πίσω στην ιταλική μητρόπολη της μόδας, δούλεψαν πολύ σκληρά. 

Η διπλωματία των υφασμάτων γνώρισε πιένες καθώς ανακατεύτηκαν και συνδυάστηκαν σταμπωτά αφρικανικά υφάσματα με παραδοσιακά ευρωπαϊκά τουίντ.

Για τη νέα γενιά των ευφάνταστων Μιλανέζων ντιζάινερ τα υφάσματα αποτελούν εμμονή, καθώς αναζητούν σύγχρονα ανακυκλώσιμα υλικά, ακόμα και υφάσματα που θυμίζουν οριγκάμι.

Η κυρίαρχη τάση της εβδομάδας μόδας του Μιλάνου ήταν η σχολή του Μπάουχαους, της οποίας βασικά χαρακτηριστικά είναι η απλότητα, η λειτουργικότητα και η χρηστικότητα, με ιδιαίτερη έμφαση σε γεωμετρικές φόρμες και στο χρώμα. Πιθανότατα αυτός ήταν κι ο λόγος που ο Τζιόρτζιο Αρμάνι -που έντυσε φέτος, τον βραβευμένο με Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου, Λεονάρντο Ντι Κάπριο- πήρε τη σοφή απόφαση να επιστρέψει στις βασικές αρχές.

Στο  μαύρο βελούδο, το ύφασμα που χρησιμοποίησε-κατά κύριο λόγο- ο «βασιλιάς» Τζιόρτζιο. «Μαύρο βελούδο» το όνομα και της συλλογής (φθινόπωρο-χειμώνας 2016) που παρουσίασε χθες στο Μιλάνο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: