Κεφαλογιάννης: “Τα ενταξιακά κεφάλαια θα παραμείνουν κλειστά, η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”




«Τα ενταξιακά κεφάλαια θα παραμείνουν κλειστά. Η Τουρκία δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από αυτά», ανέφερε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε ερώτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τις αποφάσεις της Έκτακτης Συνόδου Ε.Ε. – Τουρκίας όσον αφορά στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία το συντομότερο δυνατόν. Μία απόφαση που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας αναφέρεται ότι θα γίνει προετοιμασία για τις αποφάσεις όσον αφορά στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό.

Τα κεφάλαια αυτά έχουν παγώσει για πολύ καιρό και για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Και θα μπορέσουν να ανοίξουν μόνο εάν η Τουρκία εκπληρώσει τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις της.
Δεν μπορούν να ανοίξουν ως αντάλλαγμα στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Τουρκία για το προσφυγικό.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η Επιτροπή:
-Είναι σε γνώση της τα ανωτέρω;

-Προτίθεται να προβεί σε άνοιγμα των ενταξιακών κεφαλαίων σε αντίθεση με την Έκθεση Προόδου της Τουρκίας που δημοσίευσε το Νοέμβριο 2015;», αναφέρει η ερώτηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: