Μοιράστηκαν βαθμούς κι εντυπώσεις, Ηρακλής και ΑΕΚ




Δίκαιη μοιρασιά στο «Καυτανζόγλειο», όπου Ηρακλής και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι, 1-1, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Super League. Η Ένωση προηγήθηκε με τον Πέκχαρτ στο 74΄, αλλά στο 79΄ ο Ζιαμπάρης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Μεγάλο ντέρμπι έγινε στο δεύτερο μέρος στο «Καυτανζόγλειο», μετά το κακό πρώτο 45λεπτο εξαιτείας του κακού αγωνιστικού χώρου. Η ΑΕΚ προηγήθηκε με το πρώτο γκολ του Πέκχαρτ στο πρωτάθλημα, αλλά οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και απάντησαν αμέσως με το τυχερό τέρμα του Ζιαμπάρη, για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά ο Μπαρόχα, που νωρίτερα είχε κάνει μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Βέλλιου.

Το έργο των παικτών και των δύο ομάδων ήταν πάρα πολύ δύσκολο εξαρχής, λόγω των κακών καιρικών και γηπεδικών συνθηκών που επικρατούσαν. Η δυνατή βροχή που έπεφτε από νωρίς το απόγευμα είχε μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του αγωνιστικού χώρου σε βούρκο, με συνέπεια η κάθε προσπάθεια που γινόταν για να παιχτεί ποδόσφαιρο να μην είχε το ανάλογο αποτέλεσμα.

Τα σχέδια των προπονητών έμειναν… στα χαρτιά, καθώς έγιναν πάρα πολλά λάθη, αρκετά φάουλ και δυνατές μονομαχίες, ενώ στο πρώτο 45λεπτο δε σημειώθηκε ούτε… υποψία ευκαιρίας στις δύο εστίες, παρά τα δύο επικίνδυνα φάουλ που κέρδισε η Ένωση έξω από την περιοχή του «Γηραιού».

Εντελώς διαφορτική ήταν η εικόνα του αγώνα στην επανάληψη και σ΄ αυτό συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό η διακοπή της βροχής. Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου σημειώθηκε η πρώτη φάση στο ματς. Από το κόρνερ του Ρομάνο, ο προωθημένος Μπαρτολίνι έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπαρόχα. Στο 50΄ ο Σπάθας «χαρίστηκε» στον Βάργκας, ο οποίος δευτερόλεπτα νωρίτερα έκανε ένα «εγκληματικό» φάουλ στον Μοντέιρο και τιμωρήθηκε μόνο με κίτρινη κάρτα από τον Πειραιώτη ρέφερι.

Ο Ηρακλής που «πατούσε» καλύτερα στην επανάληψη, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 54΄ με τον Βέλλιο ο οποίος έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Μπαρόχα αν και δεν είχε καλό οπτικό πεδίο έκανε σπουδαία επέμβαση. Η «απάντηση» της ΑΕΚ ήταν το μακρινό σουτ του Μάνταλου στο 61΄ που έφυγε άουτ, ωστόσο, η ομάδα του Πογέτ χωρίς να είναι καλύτερη από τον αντίπαλό της βρήκε την ευκαιρία να προηγηθεί από στημένη φάση στο 74΄.

Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Άρθο γύρισε τη μπάλα με το κεφάλι κι αφού βρήκε στο σώμα του Βέλλιου «στρώθηκε» στον Πέκχαρτ, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά «έγραψε» το 1-0.

Σχεδόν έξι λεπτά κράτησε την πρωτοπορία στο σκορ η Ένωση. Στο 79΄ με ένα πολύ τυχερό γκολ, για το οποίο φέρει τεράστια ευθύνη και ο Μπαρόχα, ο Ηρακλής ισοφάρισε με τον Ζιαμπάρη. Χωρίς να έχει ισορροπία κι ενώ έπεφτε στον αγωνιστικό χώρο ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων έπιασε ένα περίεργο σουτ που πέρασε κάτω από το σώμα του Μπαρόχα, που ενώ έδειχνε ότι θα μπλόκαρε είδε τη μπάλα να περνάει κάτω από το σώμα του (1-1). Ο Βέλλιος στο 88΄ δεν λειτούργησε ομαδικά με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή, ενώ δίπλα του είχε δύο συμπαίκτες του εντελώς αμαρκάριστους.

Διαιτητής: Η.Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες: Ρομάνο, Βέλλιος, Λουκίνας – Μπαρμπόσα, Άρθο, Βάργκας

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν.Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Μοντέιρο (80΄ Λουκίνας), Μπουλούτ (60΄ Περόνε), Ρομάνο (60΄ Λεοζίνιο), Βέλλιος.

ΑΕΚ (Γκ. Πογέτ): Μπαρόχα, Μπακάκης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπαρμπόσα (65΄ Λαμπρόπουλος), Βάργκας (58΄ Τζιμπούρ), Πέκχαρτ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: