Μεϊμαράκης: Με επηρέασε ο θάνατος της αδελφής μου, τα παράτησα…




Καλεσμένος στο Star και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι ήταν «ψυχολογικά προετοιμασμένος» για την ήττα καθώς και πως περίμενε να χάσει με μεγαλύτερη διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μου συνέβη ένα θλιβερό γεγονός με επηρέασε ψυχολογικά και με έριξε. Ο θάνατος της αδελφής μου. Με βρήκε χωρίς πολλά ψυχολογικά αποθέματα ο β’ γύρος, δεν κινήθηκα όσο θα έπρεπε» παραδέχθηκε και πρόσθεσε: «Εγώ περίμενα ότι θα έχανα πολύ περισσότερο».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο ίδιος σκέφτηκε να αποχωρήσει από την κούρσα, στο β’ γύρο, όμως η αδελφή του, πριν πεθάνει του είχε ζητήσει να μην αποσυρθεί.

O κ. Ευ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι στεναχωρήθηκε από την συμπεριφορά συνυποψηφίων του όλο αυτό το διάστημα. Οπως είπε «ήμουν προβληματισμένος από όλη αυτή τη διαδικασία για το αν θα έπρεπε να συμμετάσχω» ωστόσο εξήγησε: «Δεν ήθελα να πάω για πρόεδρος μου προέκυψε. Αρα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, εγώ έπρεπε να είμαι υποψήφιος – είτε εκλεγόμουν είτε όχι».

Οπως είπε «δεν θεωρούσα ότι είναι φοβερό και τρομερό να γίνω πρόεδρος της ΝΔ, ούτε είχα επικοινωνιακούς συμβούλους, ούτε τα χρήματα» για να προσθέσει: «Αυτός είμαι».

Υποστήριξε ότι δεν πήρε κανέναν για να τον στηρίξει, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο Αδωνις Γεωργιάδης, «Δεν πήρα ούτε για χρόνια πολλά τον Τζιτζικώστα, αφενός για να μην παρεξηγηθώ, αφετέρου γιατί αν μπεις σε μια τέτοια διαδικασία η άλλη πλευρά αποκτά δικαιώματα» είπε. Αφησε αιχμές για την σύμπραξη συνυποψηφίων υπέρ Μητσοτάκη λέγοντας «δεν πιστεύω ότι τυχαία βρέθηκαν όλοι μαζί στα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον υποστήριζε, απάντησε: «Δεν κατάλαβαν ότι με προβοκάριζε; Τότε αυτή η διαδικασία εκλογής δεν ήταν πολιτική».

“Πιστεύω ότι αν οι εκλογές γίνονταν στις 22 Νοεμβρίου, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό”, τόνισε επίσης, ενώ δήλωσε πως δεν είχε λεφτά για επικοινωνιακό επιτελείο και περιοδείες. “Πήγα αφελώς σε αυτές τις εκλογές”, εξήγησε.

Κάνοντας έναν απολογισμό για την πορεία της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημείωσε πως η παράταξη κινδύνευσε να αφανιστεί δύο φορές, τον Μάιο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2015. “Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε για αρχηγός μετά τον Ιανουάριο γιατί όλοι περίμεναν εκλογές πάλι”, προσέθεσε.

Στη συνέχεια, ερωτηθείς γιατί δεν επικοινώνησε με τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη ώστε να τον στηρίξουν στον β’ γύρο, χαρακτήρισε “πολιτική καφενείου” τις δηλώσεις Γεωργιάδη πως “ο Μεϊμαράκης δεν πήρε τηλέφωνο να τον στηρίξει”.

Υποστήριξε ότι δεν τέλειωσε ο «καραμανλισμός» όπως πολλοί πιστεύουν ενώ ανέφερε ότι άλλο ο Καραμανλής κι άλλο ο Καραμανλισμός.

Με πικρία και αφήνοντας αιχμές είπε ότι ο κ. Σαμαράς και στον πρώτο γύρο υποστήριξε όλους τους άλλους εκτός από αυτόν ενώ και στον δεύτερο γύρο στήριξε τον κ. Μητσοτάκη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: