Τεράστια πρόκληση μετά τα tweets του Αλέξη: “Αλώνισαν” οι Τούρκοι στο Αιγαίο…




Με ένα μπαράζ παραβιάσεων του Ελληνικού Εναέριου Χώρου και σε πρωτοφανείς για την ένταση και έκταση τους υπερπτήσεις ελληνικών νησιών , απάντησε η Τουρκία στα …tweets του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τα σχόλια του περί «νευρικών» Τούρκων πιλότων.

Δίνοντας απάντηση μάλιστα στις διαρροές «Έλληνα αξιωματούχου» σε ξένα ΜΜΕ, ότι οι παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο έχει διακοπεί μετα το επεισόδιο με την Ρωσία, η Τουρκία προχώρησε χθες σε αυτό το επικίνδυνο παιγνίδι, δοκιμάζοντας τις αντοχές των Ελλήνων πιλότων και τις ανοχές της ελληνικής κυβέρνησης

Όπως έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε το μεσημέρι στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ της Λέσβου και της Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αεροσκάφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις.

Η ομάδα των 4 μαχητικών έκανε υπέρπτηση στους Φούρνους στα 4000 πόδια, τα 2 μαχητικά έκαναν υπέρπτηση στο Μακρονήσι και στους Ανθρωποφάγους στα 8500 πόδια και στο Αγαθονησι   στα 8100 πόδια.

Τα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ νοτίως της Σάμου αφού αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν.

Ακολούθως, εξήλθαν του FIR ΑΘΗΝΩΝ τα 4 αφη στις 15:28 και τα 2 αφη στις 15:30 αντίστοιχα, νοτίως ν. Σάμου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίσθηκε και αναχαιτίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική», καταλήγει η ανακοίνωση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: