Με γκολ του Καρέλη ο Παναθηναϊκός 1-0 στη Βέροια




Στο 86ο λεπτό ο Καρέλης έδωσε τη λύση και ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα 1-0 από την έδρα της Βέροιας, για την 13η αγωνιστική της Super League.

Έτσι έφτασε τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο στην 3η θέση της βαθμολογίας, τέσσερις βαθμούς πίσω από την δεύτερη ΑΕΚ, ενώ οι γηπεδούχοι παρέμειναν μετά από 13 παιχνίδια χωρίς νίκη στην έδρα τους.

Τι και αν ο Στραματσόνι επέστρεψε στον ρόμβο, τι και αν άλλαξε την σύνθεση των προσώπων σε σχέση με το Καυτανζόγλειο, ο Παναθηναϊκός πέταξε στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο και ήταν τραγικός. Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να κυριαρχήσουν στο χορτάρι(49%-51% η κατοχή), περίμεναν την Βέροια πιέζοντας από την μεσαία γραμμή και μετά ενώ για κανένα μεγάλο διάστημα του παιχνιδιού δεν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, με αποτέλεσμα οι Πέτριτς και Καρέλης να είναι σαν τις… καλαμιές στον κάμπο.

Οι ατομικές ενέργειες του Αμπέντ δεν έφταναν για να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ της Βέροιας, η οποία με σωστή ανασταλτική λειτουργία, συγκέντρωση και αλληλοκαλύψεις κρατούσε μακριά τους κινδύνους από την περιόχή της. Νάνο και Μαρινάκης δεν είχαν ανεβάσματα ενώ οι Εσιέν, Ζέκα και Πράνιτς έκαναν μόνο τα απαραίτητη στον άξονα.

Σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, οι «πράσινοι» πάτησαν όλη και όλη μια φορά στην αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις. Ο Πέτριτς μπήκε από αριστερά στο 38′, πλάσαρε με φάλτσο τον Πέρεθ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή ενός πολύ κακού ποιοτικά παιχνιδιού για το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των γηπεδούχων…

Μετά από ένα τραγικό ημίχρονο, προφανώς οι φωνές του Στραματσόνι ξύπνησαν τους παίκτες του Παναθηναϊκού που μπήκαν πιο ζωντανά στο γήπεδο, πίεσαν την Βέροια και δημιούργησαν δύο τεράστιες στιγμές για γκολ. Στο 47′, όμως, ο Πέρεθ νίκησε τον Πέτριτς και τον Πράνιτς ενώ πέντε λεπτά αργότερα ήταν ο νικητής στο τετ-α-τετ με τον Καρέλη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς καλύτερος, είχε μια καλή στιγμή με τον Εσιέν στο 66′ αλλά από κει και έπειτα δεν έδειχνε ικανός να απειλήσει ξανά την εστία της Βέροιας.

Το παιχνίδι πήγαινε… σβηστά προς το 0-0, μέχρι να «κεράσει» για την γιορτή του ο Νίκος Καρέλης! Ο Έλληνας στράικερ πήρε την απόκρουση του Πέρεθ μετά την κεφαλιά του Σάντσεθ και σε κενό τέρμα σκόραρε!

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης): Λόπεθ -Νέτο, Ετζενγκέλε, Οστοϊτς, Γιαννούλης- Ιμπραχίμ (88′ Καϊκούτ), Αρτσε, Μαγέφσκι (83′ Γεωργιάδης) -Ναζλίδης, Γιουσούφ, Κόλα (60′ Μπατιόν).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ -Μαρινάκης, Σάντσεθ, Τελάντερ, Νάνο- Εσιέν, Ζέκα, Πράνιτς- Αμπεϊντ (77′ Ατζαγκούν), Καρέλης- Πέτριτς (64′ Κλωναρίδης)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: