Λαβράκια ΣΔΟΕ. Εντοπίστηκαν δεκάδες εκατομμυριούχοι…χωρίς αιτία




Γιατροί, δικηγόροι, αγρότες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, επιχειρηματίες, ακόμη και ανεπάγγελτοι κατά δήλωση τους, πιάστηκαν στη τσιμπίδα των διασταυρώσεων των φορολογικών τους δηλώσεων με τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι έλεγχοι που ολοκλήρωσε το ΣΔΟΕ το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2015, έβγαλαν λαβράκια αφού αποκαλύπτουν το όργιο φοροδιαφυγής που συντελείται στην Ελλάδα, από επαγγελματίες και επιχειρήσεις με μεγάλο χαμένο τα έσοδα του Δημοσίου και τους συνεπείς φορολογούμενους.

Έτσι βρέθηκαν, για παράδειγμα, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος Νομικού Προσώπου (ΝΠ), προσαύξησε την περιουσία του κατά 18.426.220,84€ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

Μέλος Ν.Π. προσαύξησε την περιουσία του κατά 12.847.184,89€ χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.

Επιχειρηματίας με εκμετάλλευση παραδοσιακού καφενείου υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 3.645.906,03€. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Δικηγόρος από μη έκδοση και από ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 2.596.889,00€. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

Συνταξιούχος υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με συνολικό ύψος αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης 2.762.495,40€. Οι εν λόγω διαπιστώσεις στοιχειοθετήθηκαν από επεξεργασία τραπεζικών λογαριασμών σε σύγκριση με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Ξενοδοχειακή επιχείρηση από μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 1.656.337,72€. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.

Ο κατάλογος που δημοσιοποίησε ο ΣΔΟΕ περιλαμβάνει δεκάδες ακόμα περιπτώσεις τρανταχτής φοροδιαφυγής. Το θέμα είναι όλοι αυτοί να καταλήξουν στο ταμείο και να πληρώσουν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: