Περδίκης στον Αβέρωφ: Αλλοι τα πήραν, άλλοι άπλωσαν κόκκινα χαλιά για τον Βγενόπουλο




Σε ό,τι αφορά τη χθεσινή δήλωση του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι “όλοι τα πήραμε από τη Focus”, ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Γιώργος Περδίκης, είπε ότι απορρίπτει κατηγορηματικά τις δηλώσεις του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι οι Οικολόγοι ουδεμία σχέση έχουν με την όποια Focus.

Είπε πως δεν πήραν χρηματοδότηση από καμία εταιρεία του κ. Βγενόπουλου, ούτε είδαν τον κ. Βγενόπουλο ενώπιον τους, εκτός από τις περιπτώσεις που κάποια κόμματα των κουβάλησαν στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, για να του κάνουν μαξιλαράκια και άπλωναν κόκκινα χαλιά.

“Άλλοι τα πήραν και προσπαθούν τώρα να πείσουν ότι όλοι τα πήραμε και έχουμε διαφθαρεί από το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο και τις βρώμικες επιχειρήσεις του οποιουδήποτε”, ανέφερε προσθέτοντας ότι ο κ. Νεοφύτου εγκαλείται να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα ποσά που έχει εισπράξει από τη Focus και από τις εταιρείες του κ. Βγενόπουλου, αλλά και από άλλους, οι οποίοι δακτυλοδείχνονται μέσα από το πόρισμα της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, για εμπλοκή στο σκάνδαλο της οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τη δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου για την Focus, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης είπε: “Με αναγκάζει για λόγους τάξεως να ξεκαθαρίσω και καλώ τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή να κάνουν έρευνα παντού στο ΕΥΡΩΚΟ για να δει ότι εμείς δεν τα πήραμε”.

“Θεωρώ”, είπε, “ότι η έρευνα που πρέπει να γίνει και πρέπει να την επιταχύνει ο Γενικός Εισαγγελέας στα γραφεία όλων των κομμάτων, για να ξεκαθαριστεί ποιοι πήραν και δεν πήραν από την Focus. Οφείλει ο Γενικός Εισαγγελέας να βρει ποιοι από τα κόμματα πήραν και πόσα και ποιον ήταν το αντάλλαγμα”.

Δηλώσεις για μη εξυπηρετούμενα

Ο νόμος για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι επακόλουθο ενός στρεβλού και λανθασμένου νόμου, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, για την αφερεγγυότητα, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, είπε ότι “ήταν φανερό ότι αυτός ο νόμος δεν θα λειτουργούσε, για να οδηγήσει σε αυτό τον καινούργιο απαράδεκτο νόμο”.

“Ενδιάμεσα τα τρία κόμματα, που το ψήφισαν (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ) είχαν υποσχεθεί ότι θα υιοθετούσαν τη φιλοσοφία της πρότασης μου για τους εγγυητές και για το 80%, στη βάση του οποίου θα απαλλάσσονται οι εγγυητές και από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε, για να οδηγηθούμε σε αυτή τη νέα προσέγγιση, που θα είναι καταστροφική για τους δανειολήπτες”, σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε “οι τράπεζες δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν το νόμο περί αφερεγγυότητας, δεν αναδιάρθρωσαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, για να τα ξεπουλήσουν τώρα, για χάρη των κερδοσκόπων”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: