Όταν η αστυνομία (και η εξουσία) δεν λένε την αλήθεια: Ανδρας ο καμικάζι…




Οι ερευνητές που ταξινομούν τα ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί μετά την επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας για τη σύλληψη υπόπτων τρομοκρατών πιστεύουν ότι η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, η γυναίκα που σκοτώθηκε εκεί, δεν ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Στα μέσα της εβδομάδας, η πληροφορία ότι η Αϊτμπουλαχσέν έγινε η πρώτη γυναίκα-καμικάζι στην Ευρώπη έκανε τον γύρο του κόσμου, καθώς αξιωματούχοι δήλωναν ότι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των Γάλλων αστυνομικών.

Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο ίδιο διαμέρισμα όπου το βράδυ της Τρίτης η Αϊτμπουλαχσέν είχε πάει τον εξάδελφό της, τον φερόμενο ως εγκέφαλο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου, Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ. Ο ένας από τους νεκρούς επιβεβαιώθηκε ότι είναι ο Αμπααούντ, ενώ ο δεύτερος δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη.

“Τα πρώτα ευρήματα έδειχναν ότι (ο άνθρωπος που έφερε επάνω του τα εκρηκτικά) ήταν εκείνη. Όμως το κρανίο που βρήκαμε στο πεζοδρόμιο δεν ήταν το δικό της” είπε η πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η μάχη που δόθηκε στο διαμέρισμα ήταν τόσο έντονη που η αστυνομία αρχικά ήταν αδύνατον να αναγνωρίσει τους νεκρούς. Οι ερευνητές χρειάστηκαν μάλιστα περισσότερες από 24 ώρες για να καθορίσουν ότι οι νεκροί ήταν τρεις και όχι δύο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: