Ο Αναστασιάδης παρουσίασε στο Αμμάν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Κύπρος




Εκτενή αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού έκανε χθες το βράδι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Εμπορικό Επιμελητήριο του Αμμάν και το Εμπορικό Επιμελητήριο Πάφου, στην παρουσία της Υπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ιορδανίας Maha Ali, των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας, και Κυπρίων και Ιορδανών επιχειρηματιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων αποτελεί προτεραιότητα της κυπριακής Κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι η Κύπρος έχει εξέλθει από την κρίση ισχυρότερη, καταγράφοντας ρυθμούς ανάπτυξης από φέτος. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επιστροφή της Κύπρου στις αγορές.

Είπε, επίσης, ότι η κυπριακή Κυβέρνηση προβαίνει σε σειρά μέτρων και μεταρρυθμίσεων με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Σε ό,τι αφορά την ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ΑΟΖ της Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι δημιουργούνται εξαίρετες ευκαιρίες για επενδύσεις τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και σε βοηθητικές υπηρεσίες.

Απευθυνόμενος στους Ιορδανούς επιχειρηματίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος για όλους τους επιχειρηματίες και του επενδυτές που ενδιαφέρονται να επεκταθούν.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Κύπρου-Ιορδανίας, ο Πρόεδρος είπε ότι πρόκειται για μια συνεργασία που «είμαστε δεσμευμένοι να προωθήσουμε περαιτέρω προς όφελος των δύο λαών μας» και πρόσθεσε ότι το άνοιγμα Ιορδανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία στο εγγύς μέλλον θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Η σημερινή υπογραφή για διδυμοποίηση του Αμμάν με την Πάφο, η πρώτη συμφωνία διδυμοποίησης πόλεων μεταξύ των χωρών μας, έχει προσθέσει ένα νέο επίπεδο επαφής μεταξύ των λαών μας και αποτελεί άλλη μια απόδειξη της συνεχούς ανάπτυξης των σχέσεων μας σε όλους τους τομείς συνεργασίας» είπε.

Πρόσθεσε ότι η επίσκεψή του στην Ιορδανία διανοίγει και εμβαθύνει τις ήδη εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και ότι εγκαινιάζεται μια νέα εποχή ευημερίας αυτών των σχέσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η συνεργασία των δύο χωρών εκτείνεται στους τομείς των αερομεταφορών, της επιστήμης, του τουρισμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του εμπορίου και άλλων τομέων, τονίζοντας τα περιθώρια που υπάρχουν για συνεργασία στον τομέα των επενδύσεων και της οικονομίας.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι το Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των Εμπορικών Επιμελητηρίων Αμμάν και Πάφου θα δώσει προστιθέμενη αξία στον κοινό στόχο», για ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, είπε.

Σημείωσε επίσης ότι οι διαπραγματεύσεις για ολοκλήρωση της συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας θα βοηθήσουν στην προώθηση των οικονομικών, εμπορικών και επενδυτικών ευκαιριών και πρόσθεσε ότι έχοντας υπόψη τις καθημερινές πτήσεις που υπάρχουν μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας μπορεί να δημιουργηθεί κοινό πακέτο τουριστικού προορισμού από μακρινές αγορές, όπως είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ινδία.

Εκ μέρους του Πρωθυπουργού της Ιορδανίας, η Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Maha Ali, μιλώντας στην εκδήλωση είπε, μεταξύ άλλων, ότι η Ιορδανία έχει να επιδείξει αξιόλογες υποδομές και ένα άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό και προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω και του προσφυγικού, αφού, όπως είπε, η Ιορδανία φιλοξενεί 1,4 εκ. πρόσφυγες από τη Συρία.

ΚΥΠΕ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: