Νέος “Κεμάλ” ο Νίκος Φίλης για τους Ποντίους




Την αντίδραση φορέων του ποντιακού ελληνισμού προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι “δεν πρόκειται να ανεχθεί παραχάραξη της ιστορίας από κανέναν όσο ψηλά και αν βρίσκεται”.

Χαρακτηρίζει “ανιστόρητες” τις απόψεις του κ. Φίλη και δηλώνει έτοιμη να ζητήσει την παραίτησή του, εφόσον δεν τις ανασκευάσει.

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων έστειλε για το θέμα η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας στην οποία τονίζεται ότι “η υποτίμηση ή η εξάλειψη ενός ιστορικού γεγονότος, αποτελεί μία ευθεία προσβολή της ιστορικής μας μνήμης αλλά και της υπόστασής μας ως κοινωνία”.

«Νέο Κεμάλ Ατατούρκ» χαρακτήρισε τον κ. Φίλη η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χριστίνα Σαχινίδου.

Την παραίτηση του υπουργού ζήτησε ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, επισημαίνοντας ότι “προσβάλει βάναυσα τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών της Γενοκτονίας”.

Αθηναϊκό Πρακτορείο, Θεσσαλονίκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: