Λαμπέρ: Οποιος σκέφτεται ακύρωση του Euro, παίζει το παιχνίδι των τρομοκρατών




Το Euro 2016 της Γαλλία δεν πρέπει να ακυρωθεί, ακόμη και αν τα επίπεδα κινδύνου έχουν αυξηθεί, είπε ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Ισλαμιστές ανέλαβαν την ευθύνη των επιθέσεων που είχαν ως συνέπεια τον θάνατο 129 ανθρώπων 352 τραυματιών, ανάμεσά τους 99 σε πολύ σοβαρή κατάσταση, λέγοντας ότι μαχητές τους δεμένοι με εκρηκτικά πραγματοποίησαν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας και μετέφεραν πολυβόλα σε διάφορες τοποθεσίες στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Ο κίνδυνος είχε ανέβει ένα επίπεδο τον Ιανουάριο και τώρα πήγε ακόμα ψηλότερα,» είπε ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Euro 2016 Ζακ Λαμπέρ μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL.

«Θα πάρουμε τις αποφάσεις που θα πρέπει για να βελτθιωθούμε, ώστε οι τελικοί του Euro να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν υπό τις καλύτερες συνθήκες ασφαλείας. Η ασφάλεια στα γήπεδα λειτουργεί καλά, ο κίνδυνος είναι περισσότερο στους δρόμους σε αυθόρμητες συναθροίσεις. Οποιος αναρωτιέται εάν το Euro 2016 πρέπει να ακυρωθεί παίζει το παιχνίδι των τρομοκρατών,» δήλωσε ο Λαμπέρ.

Το Euro 2016 θα πραγματοποιηθεί από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: